woensdag, mei 22, 2024
HomeKnokke-HeistSculpturen van Philip Van Isacker verplaatst naar Professor Corneel Heymansplein

Sculpturen van Philip Van Isacker verplaatst naar Professor Corneel Heymansplein

In een poging om de artistieke rijkdom van Knokke-Heist te behouden, zullen de beeldhouwwerken ‘Staande figuur’ en ‘Torso’ van de gerenommeerde kunstenaar Philip Van Isacker binnenkort verhuizen naar het Professor Corneel Heymansplein.

Philip Van Isacker:
Philip Van Isacker, een veelzijdige kunstenaar die bekend staat om zijn minimalistische en meditatieve sculpturen, heeft na overleg ingestemd met deze verplaatsing. Zijn werken, die vaak een actieve deelname van de toeschouwer vereisen, vinden nu een nieuwe thuis op een plek die beter geschikt is voor hun esthetische impact.

Reden voor de verhuizing:
De huidige locatie van de sculpturen op het Canadasquare staat op het punt om te worden getransformeerd door grootschalige bouw- en renovatiewerkzaamheden voor het Casino. Eerder stonden de beelden in het Burgemeester de Ghelderepark, maar vanwege heraanleg passen ze niet langer bij het parklandschap.

Nieuwe locatie:
Het Professor Corneel Heymansplein, gelegen in het hart van Zoute, biedt een intiemere setting die beter aansluit bij de esthetiek van de sculpturen. Hier zullen ze hun artistieke kracht ten volle kunnen ontplooien en een verrijkende ervaring bieden aan de lokale gemeenschap en bezoekers.

Ons gedacht…
De verhuizing van de sculpturen van Philip Van Isacker naar het Professor Corneel Heymansplein markeert niet alleen een nieuwe fase in de lokale kunstscène, maar benadrukt ook het belang van het behouden en promoten van cultureel erfgoed. Dit initiatief zal ongetwijfeld bijdragen aan de culturele identiteit en het esthetische landschap van onze gemeenschap.