Home Zwinregio Zeebrugge Twee nieuwe sleepboten voor Zeebrugge

Twee nieuwe sleepboten voor Zeebrugge

Deze week worden in Zeebrugge twee gloednieuwe sleepboten verwacht. De ‘werkpaarden’ werden op de werf Song Cam in Vietnam door de scheepsbouwer Damen gebouwd en aan boord van de ‘Frauke’, een zwareladingschip van de rederij SAL, naar Rotterdam verscheept. Daar werden de twee sleepboten begin vorige week gelost. Na laatste aanpassingen worden de slepers deze week inzetbaar in Zeebrugge verwacht.

De twee slepers, de ‘VB Bolero’ en de ‘VB Rumba’ behoren tot de vloot van Boluda Towage Europe en worden door die sleepvaartmaatschappij in Zeebrugge ingezet in het kader van de vernieuwde concessie (van 2021 tot 2025) met MBZ voor het havensleepwerk vanaf begin volgend jaar.

Beide slepers zijn van het type ASD 2813 met een trekkracht van 85 ton op de paal. Ze zijn zeer wendbaar en voldoen aan de strengste IMO Tier III-emissienormen. Ze meten 27,6 meter lang en 12,9 meter breed met een maximale diepgang van 5,95 meter. Aan boord is er accommodatie voor maximaal 10 personen.

Vanaf januari 2021 zet Boluda Towage Europe, in het kader van de overeenkomst met de MBZ, in Zeebrugge acht hypermoderne havensleepboten in. Over twee jaar zullen al deze sleepboten voldoen aan de strengste IMO-emissienormen. Dan zal Zeebrugge beschikken over de meest milieuvriendelijke havensleepbotenvloot in Europa.

TEKST: F. Neyts
FOTO’s: Boluda

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers