15.3 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021

HomeCultuurBalletschool Le Cygne opnieuw gestart

Balletschool Le Cygne opnieuw gestart

Het vorige werkjaar van Balletschool Le Cygne was een beetje een slag in het water. Omwille van de gekende omstandigheden konden de leden ouder dan 12 jaar hun favoriete hobby niet of nauwelijks beoefenen. Er waren wel een aantal buitenlessen en tal van online-lessen, maar het echte dansgevoel was er toch niet echt. 

Daarenboven diende de voorstelling “Morgen” tot 2 keer toe uitgesteld en uiteindelijk afgelast te worden. Je zou voor minder bij de pakken gaan neerzitten. Maar dat is nu net wat ze bij Le Cygne niet zullen, niet willen doen. 

Ballet, jazz, musical en moderne dans 

Het nieuwe werkjaar 21-22 wordt nu al voorbereid. De lesuren worden verdeeld, de lesgevers worden bereid gevonden en de leden worden gecontacteerd. Vanaf september kan er weer lesgegeven worden in Cultuurcentrum Scharpoord. En, er wordt niet alleen ballet (al doet de naam anders vermoeden) gegeven, ook voor jazz (vanaf 9 jaar), musicaldans (vanaf 9 jaar) en voor moderne of hedendaagse dans kan je bij Le Cygne terecht. Ook de volwassenen vinden hun gading in de dansschool. Daar zorgen de lesgeefsters voor. 

Dansstages 

Maar ook deze zomer kan er al gedanst worden bij Le Cygne. Van 11 tot 15 juli 2021 organiseert Le Cygne een dansstage voor dansers en danseressen van 12 jaar en ouder. De week wordt “Dance Lab” genoemd en omvat verschillende dansvormen. Ook niet-leden van Le Cygne zijn van harte welkom. Meer info op de facebookpagina van Koninklijke balletgroep Le Cygne VZW. 

Een week later kunnen de kleintjes in Scharpoord terecht voor “Dance Mix” (lagere school) en voor “Dansspetters” (derde kleuter afgewerkt). Beide reeksen bestaan uit een reeks van verschillende dansstijlen. Voor elk wat wils dus. 

Nieuwe voorstelling 

Begin mei 2022 komt Le Cygne ook met een nieuwe voorstelling op de planken. Dan komen ze allen het beste van zichzelf geven op het podium van Scharpoord. Een gelegenheid om talent van eigen bodem aan het werk te zien, of om je eigen talenten op een groot podium tentoon te spreiden. 

Interesse om lessen te volgen of om je kinderen in te schrijven? Volg Le Cygne op Facebook, op hun website www.balletlecygne.be of op hun Instagrampagina balletgroeplecygnevzw. Of neem gerust contact op via lecygneballet@gmail.com

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers