Home Knokke-Heist Deelgemeente Knokke BS miniMAKZ bekroond met Verkeer op School-medaille na verschillende verkeersprojecten

BS miniMAKZ bekroond met Verkeer op School-medaille na verschillende verkeersprojecten

BS miniMAKZ uit Knokke-Heist werd door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Deze uitreiking viel samen met een aantal verkeersworkshops.

Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.

Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn de educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Voetgangersexamen), fietsen (Loopfietsbrevetten, Fietsbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Fietsexamen), De Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen, en Helm Op Fluo Top, de actie die kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen. Elk van deze VSV-initiatieven levert de deelnemende scholen een punt op. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen Verkeer op School.

BS miniMAKZ één van die scholen die deze week startte met de actie Helm Op Fuo Top, om dit extra in de kijker te zetten werden de kinderen op een goed opvallende manier tijdens donkere dagen naar school gestuurd. Deze verkeersactie kreeg op vrijdag 27/11/’20 een hoogtepunt door een extra verkeerseducatie rond veilig in het verkeer. De kinderen kregen een vorming van de politie over ‘de dode hoek’. ‘We hopen op die manier onze kinderen extra waakzaam te maken in het verkeer’, aldus Sylvie Strubbe directeur van BS miniMAKZ.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers