HomeKnokke-HeistKneistiTVBurgemeester Piet De Groote in een uitgebreide reactie na het overlegcomité

Burgemeester Piet De Groote in een uitgebreide reactie na het overlegcomité

3 REACTIES

 1. Geachte Burgemeester,

  Ik vrees dat u aan wensdenken doet.
  Het is niet omdat de horeca open gaat, er geen privé samenkosten meer gaan doorgaan.
  Uw uitspraak dat de horeca niet de schuldige is van de stijgende cijfers, steunt op niets. Overal in binnensituaties waar er contact tussen mensen doorgaat voor een half uur of langer, gebeuren besmettingen.
  De horeca buiten zou virologisch gezien moeten kunnen. Maar met een paar glaasjes op, gaat men verder feesten na sluiting. Met gevolg stijgende cijfers. Daar zou de binnenhoreca onder gaan lijden, en niet mogen open gaan. Daar lijden dan alle commercanten onder, want minder volk aan de kust.
  Laten we allen samen onze contacten beperken zou nu de boodschap moeten zijn, zodat de cijfers dalen, en alle commercanten terug hun brood kunnen verdienen. U kan de Knokkenaren er warm voor maken!
  U kan ook de horeca vanuit de gemeente steunen door Knokke meer verkeersvrij te maken, en hun zo meer inrichtingsruimte te geven. Dit zou zelfs aangenaam gezellig kunnen zijn.
  Indien de cijfers nu niet heel erg naar beneden gaan, waar we ons allemaal samen voor moeten inzetten door onze contacten te beperken, kunnen we een quasi normale zomer vergeten. Wie wordt daar beter van?

  Met vriendelijke groet

 2. Ik hoor de burgemeester vanmorgen op radio 2 zeggen dat zijn hart bloed als hij in de Kustlaan een gezin met 3 kinderen ziet op de grond zitten omdat er geen terrassen open zijn. Hoe hard bloed zijn hart dan als hij weet hoeveel eigen inwoners er zijn die het zich zelfs maar niet kunnen veroorloven om ook maar iets te kopen in deze straat.

 3. Logische uitleg Piet, ter ondersteuning: De Horeca: op 8 Juni 2020 mocht de Horeca onder bepaalde veiligheidsvoorwaarden open en hadden we 575 hospitalisaties. Op 24 September 2020 hadden wij er 602. Daartussen is er een dieptepunt van 130 op 12 Juli. Dit is een periode van 2,5 maand ! Is het dan de Horeca die de boosdoener is dat het daarna bleef stijgen?

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers