HomeCultuurLaatste bioscoop van Knokke-Heist sluit

Laatste bioscoop van Knokke-Heist sluit

Momenteel is bioscoop Beverly Screens in de congostraat gesloten omwille van de huidige corona maatregelen. De familie Noseda besloot de afgelopen dagen om er een punt achter te zetten achter. “Na 26 jaar Beverly Screens is de eindgeneriek aangebroken en kijken wij terug op een kleurrijke carrière, zegt Marc Noseda.

Gedurende deze loopbaan mochten we heel wat legendarische films vertonen van
Forrest Gump tot Titanic over tal van James Bond, Star Wars, Tarantino releases
en betere cinefiele pareltjes! We rolden de rode loper uit voor Matthew McConaughey,
Collin Farrell en Jean Claude Van Damme, maar ook lokale filmsterren zoals Rik Verheye, Louis Talpe en Erik Van looy waren hier kind aan huis…”.

Beverly Screens zal zonder twijfel herinnert worden als een familiale kustbioscoop. Wat zijn jou herinneringen over de laatste bioscoop van Knokke-Heist die haar deuren sluit? Vertel het ons in een reactie hieronder.

5 REACTIES

 1. Ik heb zo veel mooie herinneringen aan deze cinema heb er veel geweest als kind en ook al volwassenen samen met mij broer en ouders ook vond ik de mensen heel lief het is jammer de sfeer was ook zo goed

 2. Meer dan 30 jaar terug heb ik er nog gewerkt als jobstudent (bij de eerste eigenares). Het was een heel leuke ervaring.

 3. Bedankt marc en sophie , elk bezoek aan beverly screens was een beetje thuiskomen… persoonlijk onthaal en advies, kwaliteit en kleinschaligheid van putje winter tot hoogzomer. Ook de kids waren welkom van zodra ze ook alleen mochten komen. We gaan jullie missen en knokke-heist ook want dit betekent een all weather all year aanbod minder…misschien kan iemand jullie werk zetten en in de scoop “oscars” openen, een zaak a la hollywood cafe met filmdecoratie waar men voor en na de voorstellingen gezellig kan vertoeven met de vrienden, hapje en een drankje ?

 4. Bijzonder jammer dat het doek nu over Beverly Screens moet vallen !
  ‘k Heb er jaren gewerkt – o.m. met bovenstaande Ann De jonge 🙂 – en was er al sinds de opening bij. In die tijd ontzettend veel mensen ontmoet & heel veel genoten van schitterende films.
  Maar bovenal, heb ik vanop de eerste rij gezien, hoe Marc & Sophie zich keihard hebben ingezet om Beverly Screens op de kaart te zetten ! Respect ! en welverdiend om nu volop van ’t leven te genieten.
  We gaan Beverly Screens hard missen

 5. Het cultuurcentrum Scharpoord heeft al veel kapot gemaakt in onze gemeente .Maar dat is het geval in heel Vlaanderen .Geen enkele vereniging kan nog een culturele activiteit , een toneelstuk of een busreis programmeren voor zijn leden . Scharpoord organiseert het met ons belastingsgeld . En in Heist en Westkapelle is alle cultuurleven dood .
  Je kan in Scharoord elke maandag voor een spotprijs naar een film gaan kijken .Wat kon Beverley Screens daartegen doen ?

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers