HomeZwinregioStad DammeCD&V vraagt lokale besturen om horeca te steunen en terrassen ruimte te...

CD&V vraagt lokale besturen om horeca te steunen en terrassen ruimte te geven

De horecasector wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. Daarom verdient de sector volgens CD&V extra aandacht van de Vlaamse en federale overheid. Ook lokale besturen kunnen helpen om de horeca te steunen bij een veilige en haalbare heropening vanaf 8 juni.

CD&V vraagt om daarbij aandacht te hebben voor kleinere horecazaken en voor de horecagelegenheden buiten het centrum. Voor CD&V biedt het uitbreiden van terraszones veel mogelijkheden. 

Dit kan onder andere door van dorpspleinen terrassen te maken. Om voldoende ruimte te laten tussen de klanten en omdat het coronavirus zich minder snel verspreidt in open lucht, zijn terrassen een goede oplossing voor horecazaken die willen heropstarten. Lokale besturen kunnen de horeca helpen door de uitbaters meer terrasruimte te bieden waar dat mogelijk is. 

Dit kan door openbare ruimte, zoals pleinen, gedeeltelijk als terrasruimte in te richten. Zo onderzoekt CD&V-voorzitter en burgemeester van Damme Joachim Coens om in overleg horecaterrassen toe te laten op het marktplein in Damme. “Als de horeca-uitbaters rondom het plein hierin overeenkomen, lijkt me dit zeker een interessante piste”, vindt Joachim Coens. 

3 REACTIES

 1. ik steun deze maatregel maar wat een regering of deelstaat niet mag doen mag een gemeente ook niet doen en dit is gemeenschapsgeld geven als subsidies….dit is echt heel dom .wat je wel mag doen is leningen verschaffen of betalingen spreiden over langere periodes
  waarom zeggen we dit
  omdat anders profiteurs geld rieken en onregelmatigheden doen
  omdat men de ondernemer een verkeerd beeld geeft dat hij in nood steeds geholpen zal worden met gemeenschapsgeld ..sorry maar iedereen die risico’s neemt moet weten wat hij doet
  nadien zal de belastingbrief binnenvallen die hogere belasting zal zijn dus de goede ondernemers die alles hadden voorzien worden afgestraft door de slechte en de gewone bevolking ook die niet begrijpt waarom hij moet opdraaien voor andermans risico
  solidariteit heeft haar grenzen als men max winst eist moet men zich voorzien van rampspoed

 2. Vraag me af hoeveel ondernemers een premie kregen voor sluiting tijdens de lockdown en dan toch hun activiteit verder hebben gezet hetzij in de onderneming of op andere plaats. Wij zullen de belasting daarvoor wel allemaal helpen betalen.

 3. In hoeveel “lokale besturen” is de CD&v vertegenwoordigt.. hun vraag klinkt gewoon als een verkiezing pamflet, waarschijnlijk zullen de laatste afgenomen peilingen daarvoor iets tussen zitten.
  Maar vrees voor de CD&v dat het hopeloos te laat is, daarbij heeft de horeca de broodnodige steun op vele vlakken al gekregen.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers