HomeZwinregioZeebruggeWat mag je verwachten van Kustpark Knapen

Wat mag je verwachten van Kustpark Knapen

Een gedeelte van 3,3 hectare van het Kustpark Knapen opengesteld voor het publiek. Afgelopen dagen vonden er openparkdagen plaats waar iedereen het hele park kon verkennen en ideeën over de toekomstige invulling mocht overmaken.

Het park, dat lange tijd door Defensie gebruikt werd, heeft een oppervlakte van acht hectare. Het leger stockeerde er brandstoffen onder de taluds die vandaag nog steeds zichtbaar maar ondertussen leeg zijn. Ook de loodsen herinneren ons aan het militaire verleden van deze plek.  Een deel van 3,3 hectare wordt opengesteld. Hierbij lanceren we meteen ook een warme oproep aan de Zeebruggenaren om deze plek volop te verkennen, te gebruiken en hun voorstellen over de toekomst van dit kustpark met ons te delen.

Elke Zeebruggenaar krijgt straks een folder in de brievenbus met alle informatie over dit park. Daarin vindt de lezer een bevragingsformulier waarin men wensen en ideeën over de toekomstige invulling van het park kan formuleren. Het bevragingsformulier kan ook tot 31 juli online ingevuld worden via www.brugge.be/kustparkknapen.

Openparkdagen op 28 en 29 mei 

Op dit moment ligt het park er bij zoals de Stad het van Defensie heeft gekregen. “Een bewuste keuze, want het ontwerpteam wil alle ruimte laten voor de wensen en opmerkingen van buurtbewoners bij de opmaak van een definitief ontwerpplan”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “Er kwam een belangrijke afsluiting naast de spoorlijn, maar er werd een gedeelte opengemaakt tussen de Kustlaan en de Veerbootstraat. Daarnaast komt er al wat parkmeubilair en vuilnisbakken en kan dit deel van de site tijdelijk en geleidelijk in gebruik genomen worden voor activiteiten.” 

1 REACTIE

  1. Als het militair domein Knapen van 8 ha toch niet meer gebruikt wordt, waarom er dan geen groot wandelpark van maken in plaats van een stukje van 3,3 ha open te stellen er is zelfs aan de zuidkant een grote waterpartij aanwezig? Eén en ander zal natuurlijk dienen afgebroken te worden en in zijn oorspronkelijke natuurlijke toestand heraangelegd. Wie zal dat betalen? Er werd ook reeds geopperd om de gronden te gebruiken voor woningbouw ter vervanging van de onteigende woningen voor de bouw van de nieuwe zeesluis…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers