HomeKnokke-HeistDeelgemeente HeistPromotor Community House richt zich op tweede verblijvers

Promotor Community House richt zich op tweede verblijvers

Het officiële startschot voor verkoop van woonproject Hoost het toekomstige Community House  wordt gegeven op 5 juli.  In het hartje van onze deelgemeente Heist, op enkele meters van zee en station, komt een kleurrijk torengebouw dat uit 13 verdiepingen bestaat.

Het gebouw zal huisvesting bieden aan een dubbelhoge multifunctionele hal, de bibliotheek, spelotheek De Wip, de gemeenteraadzaal, lokalen voor gemeentelijke diensten en een 90-tal unieke appartementen. De verkopers van deze appartementen lijken zich alvast te richten op “tweede verblijvers”.

Het architecturaal concept van het gebouw is van de hand van het Parijse architectenbureau Jakob+Macfarlane.

Naar aanleiding van een PPS-opdracht gaf de raad van bestuur op 10 september zijn goedkeuring aan de aanduiding van de voorkeursbieder..

De THV Vanhaerents Development-Artes Depret kwam als eerste gerangschikte naar voor. Vanhaerents Development kreeg onlangs de nieuwe naam CAAAP – ‘Creators of triple A places’. CAAAP en Artes Depret behoren beiden tot de Artes Group. Op de site komt het nieuwe en nu al iconische Community House naar het concept van de bekende Parijse architect Jakob + Macfarlane. Verder komt er een volledig nieuw plein, een ondergrondse parking voor meer dan 250 wagens en een zone voor winkels en horeca.

Het winnende voorstel van de ontwikkelaar CAAAP en de aannemer Artes Depret is in samenwerking met het architectenbureau B2Ai, de studiebureaus Establis, Ingenium, Plantec en Green building Projects.

Het geïntegreerde voorstel beantwoordde het meest aan de hoge kwaliteitseisen opgelegd door AGSO Knokke-Heist. CAAAP garandeert een unieke invulling van het project waar architectuur, duurzaamheid en beleving centraal zullen staan. De opwaardering van het plein zal een nieuwe aantrekkingspool voor Knokke-Heist worden.

Het Community House wordt een nieuwe ‘landmark’, op 300 meter van de zee en het station, in het hart van Heist. De toren met centrale patio heeft een footprint van 1.600 m² en is 13 verdiepingen hoog. In de toren is er plaats voor een dubbelhoge multifunctionele evenementenhal, een bibliotheek en spelotheek, een trouw -en gemeenteraadszaal, lokalen voor enkele gemeentelijke diensten en een 90-tal unieke appartementen.

Het plein met de omliggende wegenis heeft een oppervlakte van 15.000 m² en wordt volledig heraangelegd voor de verschillende activiteiten zoals de wekelijkse dinsdagmarkt en het jaarlijkse carnaval. De bovengrondse parkeerplaatsen verdwijnen naar de ondergrond. Aan de zijde van de Molenstraat is er ruimte voor detailhandel en horeca

6 REACTIES

  1. Als de promotor zich richt op tweede verblijvers, wordt de naam community house een aanfluiting van zichzelf.

  2. Ik vraag mij af wat de meerwaarde is om zich voor de verkoop van appartementen in de eerste plaats tot tweede verblijvers te richten.
    Wat is er mis om de eigen inwoners van Knokke-Heist de eerste keuze te laten, en pas daarna te verkopen aan vreemden ?
    Een gemiste kans van het gemeentebestuur om hier in tussen te komen.

  3. Wat is er mis om dit “Gemeenschapshuis” te noemen? Is het daarom dat men (buitenlandse) tweedeverblijvers wil aantrekken?

  4. Dit gebouw zal dus zeker geen meerwaarde betekenen voor de deelgemeente Heist en ook niet voor Knokke-Heist. Die vreemden die maar komen als het hen past zullen zorgen dat dit gebouw tijdens de winteravonden meer zal weghebben van leegstand. Waarom wordt dat Community House dan gebouwd? Geen enkele Heistenaar of omwonende van het Maes en Boereboomplein heeft er immers om gevraagd. De verkoopprijzen zullen zeker ook niet mals zijn, daarom die kapitaalkrachtige tweede verblijvers. De juiste vertaling van Community House is toch Gemeenschapshuis? Dit is wel regelrecht het tegenovergestelde. Weer een kaakslag voor de Knokke-Heistenaars.

    • Beste Marc, wie heeft het in hemelsnaam in zijn hoofd gehaald om horeca en winkels te voorzien aan de kant van de Molenstraat terwijl er al zo veel leegstand is? Zou men daar niet beter een gezellig parkje met een fontein en de nodige zitbanken aanleggen? In de deelgemeente Heist is er alleen een fonteintje in de site van “de Garre” waar zo goed of niemand langskomt die er niet woont. Ik weet niet eens of het nog werkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers