zondag, mei 26, 2024
HomeKnokke-HeistCongres Integratieve Oncologie in AZ Zeno: Een Stap voorwaarts in Multidisciplinaire Zorg

Congres Integratieve Oncologie in AZ Zeno: Een Stap voorwaarts in Multidisciplinaire Zorg

Dit weekend vond het Congres Integratieve Oncologie plaats in AZ Zeno, met een rijke verzameling (inter)nationale sprekers die hun expertise deelden. Georganiseerd door dr. Bart Devos, in samenwerking met de Stichting tegen Kanker, bood dit evenement een diepgaande kijk op kankerzorg.

Multidisciplinaire Benadering voor Oncologiepatiënten

Het congres trok een breed publiek, inclusief geïnteresseerden, artsen en vertegenwoordigers van verschillende organisaties. Met een volle zaal, informatieve presentaties en aangrijpende verhalen van patiënten van Pluszorg, markeerde deze bijeenkomst een belangrijke stap voorwaarts in de ontwikkeling van multidisciplinaire zorgtrajecten voor oncologiepatiënten.

Toonaangevende Sprekers en Hun Inzichten

Drie vooraanstaande sprekers, Dr. Jean-Lionel Bagot van UZ Straatsburg, Prof. Eric Van Cutsem van KU Leuven en Prof. Dr. Vincent Castronovo van de Universiteit Luik, deelden boeiende studies en inzichten die de vooruitgang in de oncologie benadrukten.

Het Pluszorg Traject: Ondersteuning voor Patiënten

Naast traditionele behandelingen biedt het medisch begeleide zorgtraject Pluszorg in AZ Zeno ondersteuning aan patiënten. Deze ondersteuning omvat complementaire therapieën zoals acupunctuur, osteopathie, voedingsadvies en coaching, gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit en het verminderen van de bijwerkingen van de behandelingen.

Integratieve Geneeskunde in de Spotlight

Prof. Eric Van Cutsem benadrukte de vooruitstrevende rol van AZ Zeno op het gebied van integratieve oncologie in Vlaanderen en België. Integratieve geneeskunde richt zich op alle factoren die de gezondheid beïnvloeden, met de nadruk op de patiënt en een holistische benadering van gezondheid en welzijn.

Positieve Atmosfeer en Inspirerende Optredens

De dag werd verder opgefleurd door optredens van Pluszorg ambassadeur Jean-Bosco Safari, die met zijn woorden en muziek een sfeer van positiviteit en inspiratie creëerde.