HomeKnokke-HeistDe Lokale Politie is niet de babysit voor Waalse jongeren

De Lokale Politie is niet de babysit voor Waalse jongeren

Het is weer rustig op de Zeedijk en het strand van onze gemeente. De afgelopen week zorgden honderden jongeren van “buiten onze gemeente” voor overlast. De coronamaatregelen werden ook niet gerespecteerd en de politie moest dweilen met de kraan open. Opvallend was toch dat het  zaterdagavond wel rustig is gebleven, tot groot genoegen van onze lokale politie en de buurtbewoners.

Er waren volgens de sfeerbeheerders en de Lokale Politie geen grote samenscholingen of schendingen van de avondklok, in tegenstelling tot de voorbije avonden. Het blijft ook buiten de corona-tijden een opmerkelijk fenomeen dat ouders hun minderjarige kinderen droppen. Reeds jaren een probleem op en rond het Van Bunnenplein.

Toerismeschepen Athony Wittesaele: “Blijkbaar is het voor die ouders normaal om de kinderen te dumpen in hun tweede verblijf.” De grootste oorzaak van de aanhoudende problemen met jongeren in onze gemeente bij hun opvoeding. Of het gebrek er aan.

De grote vraag is dan ook hoe los je dit structureel op? Want ook buiten corona mogen we volgend jaar en deze zomer tijdens de laatste weken van augustus hetzelfde verwachten.

1 REACTIE

 1. eerlijk…ik heb er slecht van geslapen…op die manier weer prime time op het nationale nieuws verschijnen…dit na de Nederlandse jongeren vorige zomer, maar dan ditmaal nog met ondertitels bij…hoe komen ze erbij. Terwijl iedere franstalige in onze gemeente in elke zaak in het frans bediend wordt, alle menukaarten in het frans te lezen zijn, evenals alle mogelijke drukwerken en brochures. Deelneming aan de betrokken badkarhouders en de lokale politie die in deze tijden ook dat nog eens op hun dak krijgen.
  Wij kennen een 14 jarige jongen die daar vrijdag ll. passeerde met zijn fiets en geïnterpelleerd werd: “flamand ou wallon” ? waarop hij blijkbaar verkeerd antwoordde, prompt van zijn fiets gesleurd werd, enkele rake klappen incasseerde, naar het strand getrokken werd om daar verder afgetuigd te worden tot hij een videoboodschap ingesproken had met de woorden “fuck les flamands”. Die avond was het voor die waalse jongeren blijkbaar dus te doen om zoveel mogelijk van die beelden op sociale media te plaatsen…
  Hopelijk komen er in augustus geen Vlaamse tegenbetogers aanzetten.
  Inderdaad het ligt aan de opvoeding, want zij komen naar de gemeente met een attitude van “le monde m’appartient”, oftewel “hier mag ik alles”. Ik heb altijd en overal voorrang of ik nu te voet, met de fiets of met de wagen ben. Ik maak geen gebruik van de fietspaden noch van de correcte parkings. Ik mag overal mijn afval achterlaten en mag ook vandaal spelen. Op mijn fiets hoeven geen lichten. In elke winkel mag ik voorsteken en ben ik de belangrijkste.
  Natuurlijk mag je in geen geval iedereen over dezelfde kam scheren, ze bezoeken onze gemeente, verblijven er, houden het toerisme draaiende…en er zijn ook toppers tussen die genieten van al wat Knokke-Heist te bieden heeft, en ze genieten er gelukkig ook dankbaar van. Wellicht zat op dat moment ook het alcoholgehalte er ook voor iets tussen: wanneer ze bij de lokale horeca gaan en het loopt de spuigaten uit worden ze een halt toegeroepen en onder controle gehouden door de cafébaas die zijn verantwoordelijkheid neemt. Maar nu shoppen ze stukken goedkoper in de nachtwinkel of warenhuis, dus hebben ze meer alcohol voor hun geld en is er niemand om de rem aan te trekken.
  Ik zou bij de basis beginnen: strenger optreden tegen de ouders in de eerste plaats, dan zien en voelen de jongeren dat zoiets niet kan en na enkele jaren rijden ze niet meer zonder lichten op hun fiets en allemaal op het fietspad, omdat ze zich herinneren dat de ouders daar ooit een boete voor gekregen hebben. Nu die jongeren beboeten kan natuurlijk ook maar je kan ze nooit allemaal te pakken krijgen en mama of papa betalen toch alles.
  En om het even ludiek af te sluiten: na de t-shirts met “knokoise”, lopen er straks t-shirts rond met “salle flamand” of “salle flamande” ? :):):)

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers