13.9 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021

HomeCultuurFabriek Muziek presenteert deze zomer muzikale toppers zoals Absynthe Minded en Raymond...

Fabriek Muziek presenteert deze zomer muzikale toppers zoals Absynthe Minded en Raymond van het Groenewoud in het Scharpoordpark

Na een eerste (volledig uitverkochte!) Fabriek Muziek liveconcert op zondag 6 juni 2021, staat Cultuurcentrum Knokke-Heist alvast te popelen om nog meer artiestennamen van het zomerprogramma bekend te maken! Zijn jullie er klaar voor? Want geloof ons, dit wil je alvast niet missen. 

20/06: Vieren Vijfen & Zessen – “Talent van eigen bodem.” 

Vieren Vijven & Zessen is een project rond zanger-gitarist Robin Lantsoght en cellist-bassist Alexander Le Bris. Op vier- vijf- en zes-snarige instrumenten – vandaar de naam – brengen ze intieme covers van oude en nieuwe classics. Voetjes op tafel, drankje in de hand en genieten van lokaal talent! 

17/07: Raymond van het Groenewoud – “Raymond: te land, ter zee en in de zomer van 2021.” 

Op Valentijn 2020 blies hij maar liefst 70 kaarsjes uit, hij kreeg overal lof en dikke zoenen ! Maar onze eeuwig jonge schavuit is immers een man van alle seizoenen … dus ook deze zomer staat hij weer op het plein, in de tent of op het festival 😉 Vondel rockend op rijm, virtuositeit en passie à volonté, met een fijn orkestje, puur voor de gein! Regen of zon, Er is altijd weer Raymond! 

20/07: Absynthe Minded – “20 jaar fantastische Belpopgeschiedenis.” 

Absynthe Minded grossiert in frisse indiepop doorspekt met jazz, gypsy swing en rock. Bert Ostyn en zijn gevolg vinden dit het perfecte moment om een bloemlezing van die straffe carrière in een ‘Best of’-compilatie te gieten met de titel ‘Saved Along The Way’ . Daarnaast etaleerde Bert Ostyn begin ’21 zijn songwriter-talent als deelnemer aan het gerespecteerde VTM-kijkcijferkanon ‘Liefde Voor Muziek’, waarin hij songs van collega’s als Tourist LeMC, Geike Arnaert, Willy Sommers, Emma Bale, Ronny Mosuse en Cleymans & Van Geel onder handen nam. 

21/07: DVKES – “Onweerstaanbare atypische grooves 

Hypnotiserende grooves, snijdend gitaargeluid, wijdse synths en catchy songs worden in een smaakvol atypisch jasje gestoken. Je hoort onweerstaanbare indierock met een knipoog naar Talking Heads, Raymond Scott, Tame Impala, Goat en Devo. Het moge duidelijk zijn: DVKES is een band die niet voor één gat te vangen is en een nieuwe interessante weg inslaat. 

28/07: Mooneye – “Mooneye versmelt als geen ander folk, rock en indiepop.” 

Het afgelopen jaar zat de band rond Michiel Libberecht in de studio met de topproducers Pieterjan Maertens (Tamino) en Jo Francken (Het Zesde Metaal…) om een vervolg te breien aan die eerste EP. Een vervolg waarop Mooneye nog meer als de bezwerende gitaarband zal klinken die hij ontegensprekelijk is. De vergelijkingen met Fleet Foxes en Neil Young zullen allicht nog wel even overeind blijven. 

10/08: Froze – “Pure, onversneden rap uit Gent.” 

Deze jonge Belg heeft alles in huis om een grote meneer te worden. Een rapper met een ijzersterke reputatie, het Nederlands klonk nog nooit zo goed met die heerlijke rasperige Gentse ‘r’. Van de finale van De Nieuwe Lichting, naar het voorprogramma van Wu Tang Clan naar Fabriek Muziek. Vrrree wijs 

10/08 Goldband – “Alles kapot, maar niet bij ons.” 

Goldband brengt muziek voor metsers en kunstenaars, voor influencers en werkmensen. Meteen vanaf hun eerste plaat hadden ze al een culthit te pakken en ook hun volgende EP bleek een schot in de roos. Een stevige set vol bangers die ook de zachte kant die achter het harde leven in de bouw schuilgaat naar voren brengt. Een veelbesproken band die ons gigantisch nieuwsgierig maakt naar hun optreden op deze openingsavond. Tromgeroffel…! 

Geniet dankzij Fabriek Muziek na een lange periode zonder optredens, concerten en festivals met jouw bubbel van een gezellige muzikale zomeravond in de tuin van Cultuurcentrum Scharpoord. 

Tickets kosten 5 euro per persoon en zijn vanaf 18 juni verkrijgbaar. Binnenkort worden nog meer artiestennamen bekendgemaakt. Houd dus zeker de website in de gaten. Alle info, updates en ticketverkoop: www.fabriekmuziek.be

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers