vrijdag, april 19, 2024
HomeKnokke-HeistGratis Fietstocht Ontdekking van Waterbeheer in de Zwinstreek - 24 Maart 2024

Gratis Fietstocht Ontdekking van Waterbeheer in de Zwinstreek – 24 Maart 2024

Fiets mee en ontdek hoe West-Vlaanderen water uitdaagt! Op zondag 24 maart 2024 nodigen de Vlaamse Landmaatschappij, de provincie West-Vlaanderen, en de Vlaamse Milieumaatschappij je uit voor een verrijkende fietstocht. Dit evenement valt samen met de Week van het Water, die van 22 tot 31 maart 2024 loopt, en belicht de cruciale rol van waterbeheer in onze regio.

Startpunt van Avontuur: Het Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8, verwelkomt je om 13.30 uur. Bereid je voor op een fietsexpeditie van 11 kilometer die niet alleen je lichaam maar ook je geest in beweging zet.

Wat staat je te wachten?

  • Een Verfrissend Perspectief: Ontdek de uitgebreide Zwin en de invloed ervan op de lokale waterhuishouding. Met nieuwe pompen en waterlopen hebben we het verziltingsgevaar voor de omliggende landbouwgronden aanzienlijk verminderd, wat resulteert in zoeter slootwater.
  • Een Unieke Route: Van het innovatieve pompgebouw tot aan de historische en hedendaagse dijken, van zoete tot zoute wateren, en langs het Hazegrasfort – deze fietstocht biedt een unieke kijk op de waterbeheerstrategieën van de streek.
  • Educatieve Verdieping: Leer meer over afwateringstechnieken, de invloed van waterbeheer op de geschiedenis en het landschap van de Zwinomgeving, en de potentiële impact van klimaatverandering en zeespiegelstijging op dit recent erkende landschapspark.

Deelname is volledig gratis. Verzeker je plek door je vandaag nog in te schrijven en duik dieper in de wereld van waterbeheer. Voor meer informatie, neem contact op via projectsecretariaat.brugge@vlm.be.