13.9 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021

HomeSportHanno Poep gaat RKFC beloften trainen

Hanno Poep gaat RKFC beloften trainen

Een dikke week geleden kreeg Hanno Poep de trainer van Houtem een telefoontje vanuit het Burgemeester Graaf Leopold Lippens park, met de vraag om er beloftencoach te worden. Een aanbieding waar Poep niet lang moest over nadenken en afgelopen week kwamen RKFC en de trainer tot een akkoord. De Houtemse T1 lichtte zaterdagmorgen het bestuur van zijn club in en kregen de spelers tijdens een ontbijt de afscheidsspeech van hun coach te horen. De groep was sinds een kleine twee weken opnieuw aan het trainen.


“Ik had echt wel het gevoel dat het nieuws ingeslagen is als een bom”, vertelt Poep bij HLN. “Niet onlogisch want ik werk hier al bijna vijf jaar met nagenoeg allemaal dezelfde spelers. Dan heb je natuurlijk een bepaalde band met elkaar en komt zo’n nieuws wel binnen. Ook het bestuur reageerde verrast, maar tegelijk ervaarde ik ook trots bij de club nu ze te horen kregen dat hun coach zo’n mooie kans aangeboden krijgt.”


Na langere periodes bij Berlare, Hofstade en Houtem krijgt Poep nu zijn kans hogerop. “Na het contact met de manager van RKFC en een gesprek over de ambities van de Knokke-Heistse club had ik meteen het gevoel dat het een sportieve project van de kustploeg me aanspreekt. Ik sta ervoor gekend om jongeren kansen te geven en heb dit ook regelmatig bij Houtem gedaan. Dit werk wil ik nu op hoger niveau verderzetten. Ik zie deze kans als een opwaardering van mijn trainersschap.”, aldus Hanno Poep. Die ook in onze gemeente woont.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers