Home Knokke-Heist Kunnen we zonder vaccinatie het strand op deze zomer? Een festival?

Kunnen we zonder vaccinatie het strand op deze zomer? Een festival?

Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, een strandbar, of naar een concert of het voetbalstadion. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet voor jezelf alleen, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken. De kans is ook groot dat je zonder positieve vaccinatiekaart de eerste maanden niet meer op reis kunt, het strand op of een zomerfestival kunt meepikken.

Doe het voor jezelf 

COVID-19 kan een slopende ziekte zijn en het valt niet te voorspellen hoe ziek je ervan wordt. Je kan een milde versie doormaken, met symptomen die doen denken aan griep. Maar sommige mensen worden helaas veel ernstiger ziek en hebben zelfs intensieve zorg nodig. Vaccins gelden als de veiligste, succesvolste en goedkoopste manier om ziekte te voorkomen. De coronavaccins zijn erg doeltreffend. De kans dat je na vaccinatie nog COVID-19 oploopt, is dus véél kleiner dan wanneer je je niet laat vaccineren.  

Doe het voor elkaar 

Een vaccin beschermt het individu. Maar als voldoende mensen gevaccineerd zijn, dan is een ganse gemeenschap beschermd. Als je je laat vaccineren, bouw je dus mee aan groepsimmuniteit om zo controle te krijgen op dit virus en het uit de samenleving te krijgen. 

Voor je (kwetsbare) geliefden of patiënten 

Laat je je vaccineren, dan werp je meteen ook een dam op voor zij die zich omwille van onderliggende gezondheidsproblemen niet kunnen laten vaccineren (bv. iemand die een acute kankerbehandeling krijgt of zwangere vrouwen). Ook is vaccinatie belangrijk als je als zorgverlener of met risicogroepen werkt. Zo is de kans klein dat je anderen besmet. 

Voor onze zorgverleners 

Dankzij vaccinatie is er minder kans dat je naar de huisarts moet of in het ziekenhuis belandt met complicaties door COVID-19. Het zorgsysteem is afgelopen jaar zwaar onder druk komen te staan door het hoge aantal coronabesmettingen en de talrijke hospitalisaties. Laat je dus vaccineren, zo help je ook de zorgverleners die altijd klaar staan voor jou. 

Voor alle info: https://www.laatjevaccineren.be/covid-19-vaccinatie 

4 REACTIES

 1. Hopelijk wordt op tijd begonnen met de vaccinaties. Naar verluidt zou men er maandag 15 februari mee beginnen in Molenhoek Westkapelle. Nu spreken sommigen al over een vertraging van een maand. Als het zo verder gaat en Europa blijft aanmodderen, want zij zijn trouwens -zogezegd- degenen die alles regelen zullen we blij mogen zijn dat iedereen NA de grote vakantie zal gevaccineerd zijn. Europa zou véél meer op zijn strepen moeten staan voor wat de leveringen betreft maar dat laatste blijkt kennelijk een onoverkomelijk probleem te vormen. De 27 deelstaten moesten zich van niets aantrekken want de EU zou zich op zijn geheel veel sterker tonen. Waar is die sterkte dan gebleven? Een té late inenting zou voor vele zaken en voor het moreel van de mensen zowel jong of ouder een ramp betekenen op economisch, sociaal, mentaal en fysisch vlak.

 2. De Europese commissie onder leiding van Ursulla is, gezien de hoogdringendheid voor vaccinnatie van 500.000.000 mensen in de Europese gemeenschap schuldig aan de lamentabele snelheid van de vaccinaties.
  Zij is politiek verantwoordelijk voor de onderhandelingen, prijsvorming, leveringsvoorwaarden en hoeveelheden van de bestelde vaccins.
  Het feit dat in anderhalve maand tijd 12.000.000 burgers in de UK gevaccineerd werden en in België, in ongeveer dezelfde tijdspanne een beschamende 300.000 toont duidelijk aan hoe onverantwoord de Europese commissie is tewerk gegaan bij de voorbereiding en afhandeling van de bestellingen.
  Als zij een beetje zelfrespect heeft moet zij aftreden .
  Dit is schuldig verzuim. Nooit stem ik nog voor Europa !

  • Ik kan je alleen maar overschot van gelijk geven beste Marc. Ik vind Europa een logge dieselmachine die meestal de motor aan de praat krijgt als het kalf zo goed als verdronken is. Elke dag dat er niet gevaccineerd wordt kan de toekomstige dood betekenen van nog talloze weerloze slachtoffers van het gemene virus. Moest ik Ursulla zijn zou ik de eer aan mezelf houden, zeggen dat ik het niet kan en opstappen maar met zo’n riante wedde… Vóór haar aanstelling had men reeds grote twijfels betreffende haar bekwaamheid maar we mogen zeker niet alle schuld op haar nek schuiven. De Europese commissie telt ook nog vele andere leden en deze zijn zeker medeverantwoordelijk. Zouden de Britten toch gelijk gehad hebben met hun Brexit? Als je bekijkt waar zij al staan met hun vaccinaties zouden we volmondig “ja” moeten zeggen uit eerlijke schaamte. Mijn geloof in Europa heeft ook een serieuze knauw gekregen.

 3. Volledig mee eens, ‘Europa’ komt hopeloos te laat, maar alle schuld voor vertraging van de leveringen ligt ook bij de eigen belgische regering.
  Wie zou bij een bestelling, waarbij men in het contract een voorwaarde wil zetten, dat bij vertraging, er zware boetes kunnen kunnen op volgen… dat heeft enkele vaccins-producenten ervan afgehouden het leveren aan Europa en enkele van z’n leden , gewoon enkel en alleen voor die boete clausule.. kon/kan ze geen ongelijk geven.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers