Home Knokke-Heist Lezing in Westkapelle belicht de uitdagingen van chronische ziekte en handicap

Lezing in Westkapelle belicht de uitdagingen van chronische ziekte en handicap

0
145

Op zaterdag 11 mei 2024, tussen 14.30 en 17 uur, organiseert de Vlaamse Parkinsonliga een bijzondere lezing getiteld “Leven met een levend verlies”. Deze lezing, gehouden in de Sint-Niklaaskerk van Westkapelle, wordt verzorgd door Manu Keirse, emeritus hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van de KU Leuven.

Het Onzichtbare Verlies Leven met een familielid dat een ernstige beperking of chronische ziekte heeft, betekent leven met een voortdurend verlies. Dit type verlies, anders dan het verlies door overlijden, kent geen afname van pijn over tijd. Het vraagt constante energie en moed om elke nieuwe crisis te trotseren en aanhoudende aanpassingen te maken aan significante levensveranderingen.

Impact op het Gezin Het gehele gezin wordt geraakt door de beperking, inclusief de persoon zelf, partners, ouders en broers en zussen. Kinderen in deze gezinnen leren vanaf jonge leeftijd te navigeren tussen de wereld van hun unieke gezinssituatie en die van hun vrienden, een uitdaging die nooit eindigt.

Begeleiding en Steun Voor hulpverleners is het begeleiden van dergelijke situaties bijzonder uitdagend, omdat ze moeten werken vanuit een paradigma van onophoudelijk verlies zonder definitieve oplossingen.

Deelname en Inschrijving De toegang tot deze lezing kost €5, inclusief één consumptie. Geïnteresseerden moeten zich verplicht inschrijven via email knokkeheist@parkinsonliga.be of telefonisch via 0499 80 00 81.

NO COMMENTS