Home Knokke-Heist Deelgemeente Knokke Loslopende hond bijt de oren van een schaap af in Het Zwin

Loslopende hond bijt de oren van een schaap af in Het Zwin

Doodgebeten schapen en pony’s, opgejaagde paarden en runderen en wandelaars die aangevallen worden. Loslopende honden veroorzaakten de laatste tijd tal van incidenten in de Vlaamse natuurgebieden. Afgelopen dagen beet een hond de oren van het schaap af. Het dier kan de aanval gelukkig overleven.

Ook in het Zwin jaagde onlangs een hond een Konikveulentje in de prikkeldraad zodat het overleed aan zijn verwondingen.  Meer en meer mensen lappen de regels aan hun laars en laten hun honden los van de lijn lopen. Natuur en Bos van de Vlaamse overheid kondigt de komende weken verscherpte controleacties aan waarbij overtredingen onmiddellijk beboet zullen worden. 

Het Departement Omgeving legt voor het niet aanlijnen van een hond een minimum geldboete op van 80 euro dat kan stijgen naargelang het aantal loslopende honden, de aangerichte natuurschade en eventueel recidivegedrag. Ook bij agressief gedrag en weerbarstigheid t.o.v. de verbalisant kunnen de bedragen oplopen. De geldboetes voor fietsen waar dit niet toegelaten is, variëren tussen 100 en 150 euro, afhankelijk van waar in het domein gereden wordt. 

1 REACTIE

  1. Hier moet dringend hard opgetreden worden.
    Dagelijks maak ik een wandeling op het strand en dagelijks zie ik loslopende honden.
    Ik mag het niet gedroomd hebben dat er morgen een kind gebeten of gedood wordt door een loslopende hond. Het zal jouw kind of kleinkind maar wezen.
    Regels zijn er om gerespecteerd te worden.
    Om dan ook nog maar te zwijgen over de stront die men aantreft.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers