Home Knokke-Heist Mogelijke verkeershinder door Brexit

Mogelijke verkeershinder door Brexit

Mogelijke verkeershinder door Brexit

Vanaf vrijdag 1 januari 2021 gelden door de Brexit andere regels voor personen- en goederenverkeer over het Kanaal. Zo moet er onder meer voldaan worden aan tal van administratieve verplichtingen. De kans is groot dat enkele vrachtwagenchauffeurs de correcte documenten niet bij zich hebben, waardoor ze de Zeebrugse haven niet binnen mogen. De chauffeurs moeten dan op een van de voorziene parkings wachten of rechtsomkeer maken.

De verkeershinder in de omgeving van de haven en op de wegen is momenteel moeilijk in te schatten. Volg de actuele verkeersinfo via www.verkeerscentrum.be. Op de Facebook- en Twitterpagina van de lokale politie volgt bij grote verkeershinder ook een communicatie.

Lokaal

Ook in Damme en Knokke-Heist is verkeershinder mogelijk door vrachtwagens die stapvoets rijden of in file staan op de A11 en N49 (omgeving balkonrotonde Westkapelle tot voorbij de provinciegrens met Oost-Vlaanderen). Om de verkeersveiligheid te waarborgen, heeft het Agentschap Wegen en Verkeer extra verkeerssignalisatie voorzien. De verkeersborden, waaronder snelheidsbeperkingen en inhaalverboden, worden geactiveerd of gedraaid bij zware hinder.

Op de N49 geldt tot het einde van de problematiek een afslagverbod voor vrachtwagens boven vijf ton, met uitzondering van de A11-opritten. De doorsteken zijn fysiek afgesloten om verkeersonveilige situaties met kerende vrachtwagens te vermijden. De andere weggebruikers kunnen de N49 oversteken ter hoogte van de Vredestraat en Hoornstraat.

Contact

Heb je verkeersgerelateerde vragen over de Brexit? Check de actuele verkeersinfo via www.verkeerscentrum.be of contacteer de lokale politie via het contactformulier. Met vragen over de impact in Brugge kan je terecht op www.politiebrugge.be/brexit. Ben je op zoek naar andere info over de Brexit? Surf dan naar de portaalwebsite van de federale overheid: www.belgium.be/nl/brexit.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers