13.9 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021

HomeZwinregioGemeente Sluis (NL)Museum Het Belfort in Sluis is weer open

Museum Het Belfort in Sluis is weer open


Pal in het kloppende hart van de gemeente Sluis staat het enige Belfort van Nederland. Een interactief museum voor jong en oud. Het Belfort doet tegenwoordig dienst als museum en expositieruimte. Er zijn films te zien, interactieve presentaties, pronkzalen, quizkamer, tentoonstellingen, speurtocht, torenbeklimming, oude gevangenis. Kortom veel te zien, te horen en te beleven.

De geschiedenis van Sluis
Op de tweede verdieping van het Belfort maak je op een aanstekelijke en interactieve manier (films, kijkspel, voorwerpen) kennis met het verhaal over het ontstaan van de stad Sluis en haar economische bloeitijd.  Ook kun je hier een quiz spelen over Sluis en Het Belfort en je kennis meten met de andere spelers.

Van Dale en taal
Op de derde verdieping kruip je in de huid van de beroemdste Sluizenaar, J.H. van Dale. Je hoort en beleeft zijn (korte) persoonlijke leven, zijn vele werkzaamheden en zijn betekenis voor de taal. Je komt er spelenderwijs allerlei feiten te weten over woorden, taal en dialecten. Voor de kinderen is er een lettergrot.  

De Belforttoren
Stel jezelf eens voor als middeleeuwse torenwachter, je loopt de wenteltrap op naar de top van de toren. Let op onderweg kom je Jantje van Sluis tegen. Dit klokkenmannetje redde Sluis van een Spaanse aanval. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Sluis en omgeving. Al is de toren zelf nog even niet te bezoeken.

Donderdag van 13.00 tot 17.00 uur

Vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur

Zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur

Zondag van 13.00 tot 17.00 uur

De toegang is gratis.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers