zondag, mei 26, 2024
HomeKnokke-HeistPrijs Ambassadeur Faire Gemeente Uitgereikt in Knokke-Heist

Prijs Ambassadeur Faire Gemeente Uitgereikt in Knokke-Heist

De Trekkersgroep Faire Gemeente Knokke-Heist heeft op woensdag 17 april 2024 de Prijs Ambassadeur Faire Gemeente uitgereikt. De gelukkige winnaars dit jaar zijn Patrick en Marijke Proot-D’hondt van B&B Knotwilgenhoeve, gelegen aan de Jonckheerestraat 44 in Ramskapelle, Knokke-Heist.

Geschiedenis van de Prijs

De Prijs Ambassadeur Faire Gemeente wordt sinds 2017 jaarlijks uitgereikt. Voorgaande winnaars zijn onder andere Immo Van de Walle in 2021 en het For Freedom Museum in 2019. Deze prijs erkent individuen en organisaties die bijdragen aan eerlijke handel en duurzame lokale productie.

Wat is Eerlijke Handel?

Eerlijke handel zet handel in als instrument voor ontwikkeling en het verminderen van ongelijkheid. Het kenmerkt zich door het bieden van een eerlijke prijs aan producenten, zowel lokaal als internationaal, wat hen een stabiel inkomen en toegang tot basisvoorzieningen als onderwijs en gezondheidszorg biedt. Het ondersteunt daarmee een duurzamere en eerlijkere wereldeconomie, vrij van genetisch gemodificeerde organismen en gevaarlijke chemicaliën.

Motivatie voor de Prijs

B&B Knotwilgenhoeve, bekend om zijn gastvrijheid en kwaliteitsservice, gebruikt consequent fair trade en lokaal geproduceerde voedselproducten. Het echtpaar Proot-D’hondt, beide zaakvoerders, zetten zich actief in voor duurzaamheid en eerlijke handelspraktijken, waarmee ze als model staan voor andere ondernemers.

Knokke-Heist’s Betrokkenheid

Knokke-Heist, samen met zijn Faire Ambassadeurs zoals B&B Knotwilgenhoeve, speelt een actieve rol in het bevorderen van eerlijke en duurzame handelspraktijken. Het initiatief van de gemeente en haar ambassadeurs is bedoeld om bewustzijn en steun voor lokale en eerlijke producten te vergroten.

Op de uitreikingsceremonie waren ook vrijwilligers van de Trekkersgroep, Ria Blondeel en Katleen Valcke, en Nick Wenmaekers, schepen van welzijn en ontwikkelingssamenwerking, aanwezig. Zij overhandigden de oorkonde aan de familie Proot-D’hondt, een blijk van erkenning voor hun inzet en toewijding.