HomeSportPylonen geplaatst door Nederlandse duikers voor tweede kabelbaan

Pylonen geplaatst door Nederlandse duikers voor tweede kabelbaan

Het gemeentebestuur heeft aan Lakeside Paradise een omgevingsvergunning afgeleverd voor de aanleg van een bijkomende kabelbaan met steiger en starthuis. Het ponton is 16,5 meter lang en 7 meter breed waarop een constructie van 40 m2 en een kleine 4 meter hoog komt. In dit startershuisje worden de technische installaties voorzien voor het bedienen en opereren van de kabel.  

Pylonen geplaatst door Nederlandse duikers 

De start van de werken is voorzien op 1 april 2021. Het plaatsen van de pylonen die de kabel ondersteunen zal letterlijk en figuurlijk heel wat voeten in de aarde hebben. Het water ter hoogte van het startponton is maar liefst 18 meter diep. Hier komen dus duikers van een gespecialiseerde firma uit Nederland aan te pas die de steunpalen in de bodem zullen aanbrengen.  Voor zaakvoerders Frank Vanleenhove en Nathalie Camerlynck een loodzware investering dus en dit in coronatijd! In de loop van juni wordt de kabel dan uitgetest en de eventuele kinderziekten aangepakt. In het laatste weekend van juni is de officiële opening van de nieuwe installatie gepland.  

Hoogtechnologische snufjes op het vlak van reserveren en toegankelijkheid 

Zaakvoerder Frank Vanleenhove reageert opgetogen: “de nieuwe kabelbaan zal voorzien zijn van de laatste technische snufjes op vlak van reserveren en toegankelijkheid, alles coronaproof. Je zal van thuis uit kunnen reserveren en betalen. Bij je eerste bezoek krijg je een bandje met chip waardoor je telkens in het systeem zit en via een poort toegang hebt tot het ponton op de uren van je reservatie. Aanmelden via het onthaal en daar betalen wordt dus overbodig”. 

Rookiebaan voor families en jongere kinderen 

De nieuwe baan, Rookie genoemd, is vooral bedoeld om families en jongere kinderen aan trekken. “Daarom gaat de baan ook op een lagere snelheid draaien, 25 km/u in plaats van 30 km/u” legt Frank uit. “Over een afstand van 520 meter zijn er 6 meenemers. Dit zijn koorden met een hendel die dus ronddraaien en waaraan de wakeboarders zich vastklampen om rondjes te draaien. Er komen ook obstakels te liggen die instapklaar zijn voor wakeboarders die voor de eerste maal hindernissen leren nemen” aldus Vanleenhove.   

Meer comfort voor de gevorderden 

Op de pro-baan, die 720 meter lang is, zullen de gevorderden dan weer het voordeel hebben dat alles vlotter zal verlopen omdat de beginnelingen eerst naar de Rookiebaan moeten om het starten te leren. “De nieuwe baan zal ook rechtsdraaiend zijn in tegenstelling tot de bestaande baan” vertelt Frank. “Dit opent mogelijkheden om ook uren aan te bieden aan de gevorderden en aan de competitieve wakekeboarders om ook aan die kant hun niveau op te krikken en daar dan ook alle tricks te perfectioneren. Als er wedstrijden zijn in het buitenland dan kan dit immers even goed op een links- of rechtsdraaiende baan zijn”. 

Lakeside Paradise in de top 10 kabelparken ter wereld 

Met de 2.0 minibaan, de rookiebaan en de pro-baan biedt Lakeside Paradise een compleet en uniek aanbod aan voor iedereen die op elk niveau heerlijk over het water wil glijden en genieten van kwaliteitsvol wakeboardplezier. Hierdoor behoort Lakeside Paradise tot het selecte clubje van de 10 beste kabelparken ter wereld. Geen eigen materiaal? Geen nood, alle wakeboardoutfit en –spullen zijn voorhanden via de all-in formule. 

Lakeside en Surfers Paradise: best of both worlds  

“Voorts zijn er losse beurten te koop per uur of 2 uur, dagpassen en kan je ook lid worden waarna een jaarpas, season pas, een 10- of 20-beurtenkaart tot de mogelijkheden behoren” klinkt het bij Lakeside Paradise. “Met een seasonpas kan je minimum 2 uur per dag komen wakeboarden. Met een 20 uren-kaart kost een uur wakeboarden nog geen 11€. In het lidgeld zit verzekering inbegrepen, naast talrijke andere voordelen en kortingen, en ben je ook lid van Surfers Paradise: best of both worlds!” aldus een immer glunderende Frank Vanleenhove. 

1 REACTIE

  1. Proficiat voor de steeds ondernemende Frank en zijn vrouwtje .Gelukkig zijn er nog echte ondernemers in onze gemeente die niet klagen of zagen maar het gewoon doen .

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers