Home Knokke-Heist Rouwperiode afgekondigd door het gemeentebestuur

Rouwperiode afgekondigd door het gemeentebestuur

Naar aanleiding van het overlijden van burgemeester Graaf Leopold Lippens heeft het schepencollege een rouwperiode afgekondigd die duurt tot zaterdag 27 februari 2021 om 12 uur. Tot dan blijven alle vlaggen in de gemeente halfstok hangen. Op vrijdag 26 februari 2021 stipt om 12 uur wordt in het stadhuis op het Alfred Verweeplein en op diverse andere locaties in de gemeente 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de burgemeester. Om 12.01 uur zal de Hulpverleningszone in de Brandweerstraat de sirenes van hun voertuigen laten loeien en worden in alle kerken ook de klokken geluid ter nagedachtenis van onze burgervader. Het gemeentebestuur wenst iedereen de mogelijkheid te geven om naar aanleiding van het overlijden van onze burgemeester zijn/haar medeleven en steunbetuigingen neer te schrijven in een rouwregister via https://www.ingedachten.be/…/19…/graaf-leopold-lippens

Indien gewenst kunnen burgers ook hun blijken van medeleven delen in fysieke rouwregisters op volgende locaties: Stadhuis Knokke (ingang zuidkant) op het Alfred Verweeplein Sociaal Huis op het Kraaiennestplein Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad Infokantoor van de dienst Toerisme Knokke op het Lichttorenplein Sint-Niklaaskerk Westkapelle Sint-Vincentiuskerk Ramskapelle Al deze locaties zijn toegankelijk van maandag 22 februari tot vrijdag 26 februari 2021 telkens van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur.

Het Cultuurcentrum Scharpoord en het infokantoor van Toerisme zijn ook open op zaterdag 27 februari van 10 tot 12 uur. Het tekenen van het rouwregister op deze fysieke plaatsen zal op een veilige manier georganiseerd worden. Omwille van de coronamaatregelen raadt het gemeentebestuur aan om bij voorkeur gebruik te maken van het online register.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers