HomeKnokke-HeistSuccesvolle aanpak door politie op het Verweeplein

Succesvolle aanpak door politie op het Verweeplein

Ondanks het feit dat veel Nederlandse tieners dit weekend het einde van het schooljaar kwamen vieren op het Verwee en Vanbunnenplein. Bleef het er relatief rustig. Onze lokale politie was zichtbaar aanwezig en kreeg ondersteuning van de Nederlandse cavalerie en Politie, zoals aangekondigd.  

Na sluitingstijd raakten de gemoederen zaterdagavond toch verhit en moest de politie ingrijpen. Volgens waarnemend burgemeester Kris Demeyere had onze politie alles vrij goed onder controle. Dit bevestigde ook Commissaris Frederic Neirynck, Directeur gebiedsgebonden politie: “We proberen vooral in gesprek te gaan met de jongeren om erger te voorkomen”.

De coronamaatregelen werden niet door iedereen gerespecteerd. Sommige Nederlandse tieners hadden geen mondmasker op, hielden onvoldoende afstand en ook het verplicht aan tafel zitten werd niet altijd gerespecteerd. Toen de cafés dicht gingen, kwam het even tot een confrontatie, maar grote vechtpartijen, zoals vorig jaar, waren er gelukkig niet..

Ook zondagavond waren onze politie en hun Nederlandse collega’s uit Den Haag reeds in de vooravond aanwezig op het Verweeplein.

1 REACTIE

  1. Gelukkig dat uit het verleden veel geleerd is qua aanpak van deze fuifnummers. Nog efficiënter zou echter zijn moest de Europese Unie, eventueel te beginnen met de Benelux één leeftijd vaststellen waarop de jongeren alcoholische dranken mogen nuttigen en één sluitingsuur bepalen. Moest er zo’n wet bestaan waar alle Europese landen, te beginnen met de Benelux, zich aan houden zouden zouden ze niet naar een ander land moeten afzakken omdat ze in hun eigen natie niet mogen drinken wat ze willen maar ik denk dat ik utopisch bezig ben…

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers