15.3 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021
HomePolitiekTramhalte Watertoren hot item op de gemeenteraad

Tramhalte Watertoren hot item op de gemeenteraad

3 REACTIES

 1. In verband met de afgeschafte tramhalte Watertoren, heb ik een vraag gericht aan “De Lijn” maar buiten het feit dat zij mijn standpunt begrijpen, en het zou nog gemeld worden aan de bevoegde dienst is er geen resultaat.
  Wat in het interview tekortschiet als pleit voor behoud is dat ook de jeugd hierbij belang heeft. Ondertussen namelijk is een uitbreiding aan Duinewater sportinfrastructuur volledig in beweging. De dichtsbijzijnde halte hiervoor, (zwembad en Lakeside) verder komt er ook meen ik aan de zijde Knokkestraat van de spoorlijn nog verdere sport-en woonontwikkeling.
  Heeft de gemeente hiervoor gepleit voor een ruil van halte of moest zij een keuze maken opgelegd door “De Lijn” .
  In elk geval meen ik dat de gemeente hier niet gehandeld heeft als een goede huisvader.
  Naar ik vernomen heb (onder voorbehoud van corectheid) zou er niet voldoende volk opstappne aan de Watertoren. Ik neem regelmatig de tram en zien dan haltes waar ik nooit iemand zie opstappen heb.
  Wat is trouwens het probleem? De halte ligt er, staat er niemand, de tram vervolgt zijn weg, staat er wel iemand, de tram stopt even en kan daarna zijn weg verderzetten. Het is een veilige halte.
  De gemeente dient gewoon bij “De lijn” aan te dringen op verder gebruik van deze halte, desnoods haar slagkracht te bewijzen.

 2. Ik kan aannemen dat weinig mensen aan de halte Watertoren op- of afstappen van de tram.
  Ik zie wel dat daar veel woningen staan die slechts toegankelijk zijn als men dwars over de tramsporen rijdt of stapt.
  Zal de tram nu in volle vaart voorbij die inritten en voordeur-doorgangen ‘vliegen’ ?
  Alleen voor deze reden zou de tramhalte behouden moeten blijven. Ter bescherming van de omwonenden. Ik neem aan dat de kinderen die daar wonen ook naar school gaan ? Minstens een zeer strenge snelheidsbeperking opleggen aan de trams die daar passeren.

 3. In de jaren zestig-zeventig-tachtig smeekten de mensen van de regio Polderstraat om een tramhalte ter hoogte van het afgebroken “kaarterskotje” want naar Duinbergen was het ver en het Heldenplein was ook niet bij de deur. Het is er echter nooit van gekomen. Misschien maken ze nu een kans? Aan de Chalet Suisse moet je ook geen tramhalte voorzien want dat is “noch mossel noch vis”.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers