maandag, april 15, 2024
HomeKnokke-HeistVertelvoorstelling “Mist, mijn moeder en ik” – Een Ontroerend Verhaal Over Dementie...

Vertelvoorstelling “Mist, mijn moeder en ik” – Een Ontroerend Verhaal Over Dementie in KH

Op 19 maart 2024, wordt er in De Vierbote, gelegen in de Vrièrestraat 26, Heist, een bijzondere vertelvoorstelling gehouden. Leen Persijn staat dan op de planken met haar aangrijpende voorstelling “Mist, mijn moeder en ik”, waarin ze diepgaand ingaat op haar persoonlijke ervaringen met haar dementerende moeder. Dit verhaal, doorspekt met emoties, laat zien hoe het is om te gaan met de uitdagingen van een falend geheugen, verward gedrag, onrust, achterdocht, en soms zelfs agressie. Tegelijkertijd belicht Persijn de lichtere momenten door hilarische anekdotes te delen, wat zorgt voor een vertelling over vallen en opstaan en het belang van aanpassingsvermogen in de omgang met een geliefd persoon met dementie.

De voorstelling wordt verrijkt met passende teksten en liedjes, die de emotionele diepte van het verhaal verder uitdiepen. Het Praatcafé Dementie, waar deze voorstelling deel van uitmaakt, opent zijn deuren voor bezoekers vanaf 19:00 uur, met de voorstelling die aanvangt om 19:30 uur.

De toegang tot dit evenement is kosteloos, maar geïnteresseerden worden aangeraden te reserveren gezien de beperkte beschikbaarheid van plaatsen. Reserveringen kunnen telefonisch worden gedaan via 050 63 04 30 bij het onthaal van Cultuurcentrum Scharpoord of per e-mail via cc.ticket@knokke-heist.be.

Dit initiatief, georganiseerd door de Seniorenadviesraad van Knokke-Heist, is specifiek gericht op mantelzorgers, familieleden, en vrienden van personen met dementie. Het biedt een unieke kans voor bezoekers om inzicht te krijgen in de complexiteit van dementie, terwijl ze tegelijkertijd leren over de kracht van liefde, geduld, en begrip in deze moeilijke situaties.

Het bijwonen van “Mist, mijn moeder en ik” is meer dan een avond uit; het is een kans om te leren, te begrijpen, en je te verbinden met anderen die vergelijkbare ervaringen delen. Deze voorstelling nodigt ons uit om na te denken over de impact van dementie op zowel de individuen die ermee leven als hun naasten. Het is een herinnering aan de veerkracht die nodig is om deze reis door te maken, en het belang van gemeenschapssteun om elkaar te helpen. Mis deze unieke kans niet om deel te nemen aan een avond vol emotie, inzicht, en gemeenschapsgevoel. Reserveer uw plaats vandaag nog en laat ons samen stilstaan bij de complexe realiteit van leven met dementie.