Home Deelgemeente Westkapelle Vic baron Swerts schenkt piano aan AZ Zeno

Vic baron Swerts schenkt piano aan AZ Zeno

De inkomhal van de campus in Knokke-Heist straalt rust en openheid uit. De perfecte setting voor een streepje muziek. “Iedereen die zin heeft, mag een stukje spelen”, vertelt directeur zorg Bart Dewaele. “Zowel voor de patiënten als voor de bezoekers is dit een aangename afleiding en brengt het letterlijk een positieve noot.”

Vic baron Swerts, lid van de Advisory Board van het ziekenhuis, schonk de piano aan AZ Zeno. “Een prachtig instrument, waar we heel dankbaar voor zijn”, zegt Bart Dewaele. “Het Duitse bedrijf Steinway & Sons is een ware legende op vlak van piano’s bouwen. Al sinds 1839 staan ze garant voor topinstrumenten, gekenmerkt door handwerk en ambacht. Het merk is geliefd en de nummer 1 voor vele toppianisten.”

Swerts was de oudste van 7 in het gezin van een melkboer. Hij kocht in 1966 een lasbedrijf in Antwerpen aan de Ossenmarkt en verhuisde kort daarop naar Turnhout. Door gestage groei en talrijke overnames van andere firma’s, werd het bedrijf een internationale firma. Swerts koos resoluut voor verankering in de Kempen en is een van de grootste werkgevers van die regio.  Dit leverde hem veel respect en een reeks onderscheidingen op.

Kevin ontdekte de nieuwe piano tijdens zijn verblijf. “In het ziekenhuis overwon ik mijn plankenkoorts door zo goed als dagelijks te spelen”, vertelt hij. “Verschillende mensen kwamen naar me toe om te zeggen dat ze genoten hadden van mijn muziek. Dat is een fantastisch gevoel.”

“Ik speel nu al zo’n 10 jaar piano, maar ik heb nooit echt lessen gevolgd. Tijdens mijn verblijf ontmoette ik een vriendelijke, oudere vrouw. Ze hield van wat ze gehoord had en het kwam ook ter sprake dat ik zelf geen piano bezit. Een week later zocht ze me opnieuw op. Ze vertelde me dat ze een digitale piano had staan die ze niet meer kon bespelen door reuma. Ze wou de piano graag aan mij schenken. Het leek me een
té groot geschenk om te aanvaarden, maar zij stond er op. Mijn ervaring met de pracht van de vleugelpiano in de inkom heeft me zoveel troost, steun, warmte én liefde voor het instrument gegeven, dat ik nu écht graag les wil volgen en verder wil evolueren.”

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers