Home Knokke-Heist Deelgemeente Heist Martin Vanden Broucke bouwde op z'n 73ste opnieuw een kerststal

Martin Vanden Broucke bouwde op z’n 73ste opnieuw een kerststal

Gepensioneerde slager en ondernemer Martin Vanden Broucke (73) bouwde afgelopen week weer zijn traditionele kerststel op aan het Heldenplein. Dat de indrukwekkende stal van meters breed én hoog tot de verbeelding spreekt, bewijzen de duizenden mensen die tijdens de kerstperiode halt houden in Heist om foto’s te nemen. Ik lééf hiervoor”, aldus Martin. In het verleden ging de opbrengst van de befaamde vissoep (Martin maakte jaarlijks een reuzenpot van 2.000 liter in de put van het Heldenplein) tijdens Vistival naar de aankleding van de stal. Nadat het festival ophield te bestaan, vielen ook die inkomsten weg en spreekt Martin z’n eigen centen aan. De kersttal is te bekijken tot drie koningen op 6 januari 2021.

6 REACTIES

 1. Op zo’n nieuwsbericht verwacht je toch een massa felicitaties voor dit initiatief. En dan spreek ik nog niet van de honderden kerstbomen die Martin en zijn ploeg geplaatst hebben !maar neen ! niemand , nobody , personne !!waar blijven Bart , Marc , Dirk , Westerling , t’heistenaartje , Plato enz Wat mij betreft CHAPEAU voor MARTIN . Moesten wij in onze gemeente tien , twintig , honderd zulke inwoners hebben dan zou het toch veel aangenamer wonen zijn voor allen !

  • Beste inwoner, met je laatste zin zeg je heel veel. Er is echter maar ÉÉN Martin in Heist. Hij maakt er al jaren iets sfeervols en prachtigs van. Hopelijk krijgt hij ooit opvolging want het “Vistival” waarvan hij ook de bezieler was kende enkele jaren een teloorgang toen hij het aan anderen overliet en je weet, wat weg ik komt meestal NOOIT meer terug! Ook dit jaar zijn zijn kerstbomen en prachtige kersstal weer een streling voor het oog. PROFICIAT Martin!!!

 2. Martin verdient een eremedaille. Hij is de man die nog wat leven brengt in het centrum.
  En niet alleen de kersstal, maar ook de tientallen kerstbomen zijn van zijn hand. Enkel zijn vrouw en een vriend helpen hem.
  De rijke gemeente, die tienduizenden euro’s besteed aan allerlei evenementen, zou in de grond moeten kruipen van schaamte dat een inwoner zijn eigen centen moet aanspreken om kerstsfeer op te roepen. Geef die ere-burger tenminste een terugbetaling van al zij kosten. Dat is wel het minste.
  Halloooooopo burgemeester en schepenen ????

 3. Een dikke proficiat voor Martin én zijn enkele helpers is hier zeker niet misplaatst. Hoe zou de deelgemeente Heist er uitzien in de kerstperiodes zonder Martin en zijn helpers? Hij zorgt al jaren voor kerstsfeer die je gerust PRACHTIG mag noemen. Hopelijk kan Heist nog jaren op Martin rekenen want hopelijk zal het niet zijn zoals bij het “Vistival” in juni. Toen Martin het voor gezien zag zag iedereen het voor gezien met als gevolg, al enkele jaren GEEN “Vistival” meer.

 4. Niet té snel oordelen beste inwoner! Het werk van Martin en zijn slechts enkele helpers/helpster is ronduit EEN FANTASTISCH INITIATIEF te noemen. Reeds jaren doet Martin zijn best om onze deelgemeente in een feeëriek kleedje te steken tijdens de kerstperiode waarin wegens de coronapandemie de dagen precies nog korter en enger lijken. Ik doe elke avond een wandeling om de feestverlichting te bewonderen. PROFICIAT Martin!!!

 5. Martin is super! Mijn mond viel open toen ik las dat hij dit zelf bekostigd heeft. Het gemeentebestuur moest zich schamen! Wel … burgemeester en schepenen … waar blijven jullie met een reactie?

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers