Home Sport Webinar voor sportverenigingen en het statuut verenigingswerk

Webinar voor sportverenigingen en het statuut verenigingswerk

In Knokke-Heist is er lokaal voor sportverenigingen een nieuw subsidie reglement uitgewerkt. Maar ook nationaal is er intussen heel wat in beweging. Eind december 2020 ontstond zelfs nog op de valreep een nieuwe regeling rond het statuut verenigingswerk. Die ging ook meteen in vanaf 1 januari 2021. Is de nieuwe regelgeving voor jouw sportorganisatie in Knokke-Heist een opportuniteit of een valkuil? Via de gratis webinar van het Dynamo project wordt dit toegelicht.

Data 19/01/2021 – 20:00

Op een correcte manier medewerkers in je sportorganisatie vergoeden bleek jarenlang de achilleshiel van het verenigingsleven. Reguliere tewerkstelling was voor de modale sportclub onbetaalbaar, terwijl vrijwilligersvergoedingen dan vaak weer te kort schoten. In de zomer van 2018 kwam verlossend nieuws. De jarenlange vraag van de sector naar een statuut voor de trainer (en andere functies binnen het verenigingsleven) werd toen ingelost door middel van het statuut verenigingswerk. Dit statuut bood sportorganisaties de mogelijkheid om op een administratief gemakkelijke én fiscaal interessante manier trainers, scheidsrechters, begeleiders enz. in hun sportorganisatie in te schakelen.

Helaas werd het statuut in april 2020 vernietigd door het Grondwettelijk Hof. Eind december ontstond op de valreep een nieuwe regeling, die zal ingaan op 1 januari 2021. Is de nieuwe regelgeving voor jouw sportorganisatie een opportuniteit of een valkuil? We lichten het toe in dit webinar!

Inschrijving

Na inschrijving ontvang je de praktische informatie voor deelname aan het webinar. De opname zal ook nog 7 dagen ter beschikking gesteld worden om uitgesteld te kijken.

Log in om in te schrijven. LET OP! Door werken aan onze website ervaren we wat problemen met het inschrijven en registreren. Heb je nog geen account? Dan vragen we je om het formulier in te vullen. Vóór het webinar ontvang je dan de nodige informatie en de link voor deelname. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers