Home Knokke-Heist Zet de kneistse afvalophalers even in de bloemen

Zet de kneistse afvalophalers even in de bloemen

Nog tot en met 29 november roepen we je opnieuw op om respect te tonen voor onze afvalophalers en recyclageparkwachters in Knokke-Heist. Het hele jaar door trotseren zij weer en wind om ons afval ’s nachts aan huis op te halen of in het recyclagepark in te zamelen. 

Hoe kan jij onze ophalers en parkwachters (coronaveilig) in de bloemetjes zetten?

  • Maak een heuse stoepkrijttekening, dicht bij de plaats waar je afval wordt opgehaald.
  • Kleef de meest kleurrijke tekeningen op de afvalcontainers die worden geledigd. Je kan een eigen creatie maken, of onze tekening uitprinten en inkleuren. 
  • Versier een raam dat uitkijkt op de straatkant met kleurrijke affiches en slingers.
  • Geef een groot applaus of zing een lied aan de ingang van jouw recyclagepark.

#HOUHETNET

Je kan ook een foto van je tekening delen met #HouHetNet. 
Neem zeker eens een kijkje op www.houhetnet.be en houd ook onze Facebook-pagina in het oog. Daar kan je schone verhalen van afvalmedewerkers lezen.

Respect zit in kleine dingen

Met de vijfde editie van de Week van de afvalophaler en de recyclageparkwachter vragen we dankbaarheid en respect voor deze onmisbare mannen en vrouwen. Je dankbaarheid kan je het hele jaar door tonen door je afval op tijd buiten te zetten en correct aan te bieden:

  • Sorteer vooraf het afval als je naar het recyclagepark gaat. Volg ook de richtlijnen voor een vlot en (corona)veilig bezoek, die je hier kan nalezen.
  • Wacht niet tot net voor sluitingstijd om het recyclagepark te bezoeken. Ga liever wat vroeger zodat je rustig kan uitladen en raad vragen aan de parkwachter bij twijfel.
  • Maak je afvalzak niet te zwaar en sluit hem steeds correct. Bied papier en karton aan in een gesloten kartonnen doos of bind het samen met natuurkoord.
  • Bied je rolcontainer aan met het handvat naar de straatkant. Een containertje van 40 L zet je met de scharnierkant naar de straatkant.
  • Zorg dat het deksel van de container dicht kan. 

Meer tips om je afval correct aan te bieden vind je op www.houhetnet.be. Je kan ook de sorteerregels raadplegen. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers