13.9 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021

HomeCultuurAlles wat je moet weten over de Fabriek Muziek

Alles wat je moet weten over de Fabriek Muziek

Geniet deze zomer mee van live muziekconcerten in het sfeervolle Scharpoordpark van het cultuurhuis Knokke-Heist voor amper 5 euro per avond. Meer promotie maken heeft geen zin aangezien het aantal tickets de enige beperking van dit buitengewoon evenement is!

Momenteel kan je tickets kopen voor het concert van 20 juni. Daar spelen “Vieren, vijven en zessen” prachtige covers van hits uit de jaren ’80, ’90 en ’00. Van Jason Mraz tot Ben E. King tot The Beatles,…

Vanaf 18 juni zwaait de ticketshop helemaal open voor de concerten van juli en augustus. Binnenkort worden op deze pagina meer namen bekendgemaakt. Kon je geen ticket bemachtigen? Geen probleem op Sea Fun, de lokale omroep van Knokke-Heist hoor je deze zomer nummers van alle groepen die in de tuin van Scharpoord langs komen. Luister naar de 106.2 fm of via www.seafun.be

Vieren, Vijven & Zessen

Vieren, Vijven & Zessen

Wanneer: zondag 6 juni & zondag 20 juni – 17 uur

Vieren, Vijven& Zessen is een project rond zanger-gitarist Robin Lantsoght en cellist-bassist Alexander Le Bris. Op vier- vijf- en zes-snarige instrumenten – vandaar de naam – brengen ze intieme covers van oude en nieuwe classics. Voetjes op tafel, drankje in de hand en genieten!

Koop je ticket

BERLAEN

BERLAEN

“ Puur en ongeschaafd streekproduct uit Zulte.”

Wanneer: zaterdag 17 juli om 20 uur
Wouter Berlaen voorziet als bassist al 20 jaar God, Raymond & Klein Pierke van lage tonen en stapt sinds 2011 als kortweg Berlaen naar voor als singer-songwriter in zijn onvervalst dialect uit Zulte. Met veelgedraaide radiosingles als “Oe ver’est nog?” en “Oltijd blijv’n goan” maakte hij zijn ophefmakende entrée in de Nederlandstalige popscène en na fantastische optredens op oa. Dranouter & Maanrock is eindelijk Knokke aan de beurt om geannexeerd te worden, vollenbak live in trio!

Raymond Van Het Groenewoud

Raymond Van Het Groenewoud

“Raymond: te land, ter zee en in de zomer van 2021.”

Wanneer: zaterdag 17 juli om 21 uur

Op Valentijn 2020 blies hij maar liefst 70 kaarsjes uit, hij kreeg overal lof en dikke zoenen ! Maar onze eeuwig jonge schavuit is immers een man van alle seizoenen …
dus ook deze zomer staat hij weer op het plein, in de tent of op het festival 😉
Vondel rockend op rijm, virtuositeit en passie à volonté, met een fijn orkestje, puur voor de gein ! Regen of zon, Er is altijd weer Raymon!

ESZRA

ESZRA

“Brugse straatmuzikante klopt op de deur van nieuwe popscène”

Wanneer : dinsdag 20 juli om 20 uur

Eszra is een nieuwe naam maar eentje die je beter snel onthoudt. Met het hoofd in de wolken en gewapend met catchy vibes zijn ze klaar om het poplandschap te hertekenen. Geïnspireerd door Lilly Allen en Eliza Doolittle brengt Eszra oprechten, humoristische muziek. Instant goed gevoel en niet te missen!

Absynthe Minded

Absynthe Minded

“20 jaar fantastische Belpopgeschiedenis.”

Wanneer: dinsdag 20 juli om 21 uur

Absynthe Minded grossiert in frisse indiepop doorspekt met jazz, gypsy swing en rock. Bert Ostyn en zijn gevolg vinden dit het perfecte moment om een bloemlezing van die straffe carrière in een ‘Best of’-compilatie te gieten met de titel ‘Saved Along The Way’. Daarnaast etaleerde Bert Ostyn begin ’21 zijn songwriter-talent als deelnemer aan het gerespecteerde VTM-kijkcijferkanon ‘Liefde Voor Muziek’, waarin hij songs van collega’s als Tourist LeMC, Geike Arnaert, Willy Sommers, Emma Bale, Ronny Mosuse en Cleymans & Van Geel onder handen nam.

DVKES

DVKES

“Onweerstaanbare atypische grooves”

Wanneer: woensdag 21 juli om 20 uur

Hypnotiserende grooves, snijdend gitaargeluid, wijdse synths en catchy songs worden in een smaakvol atypisch jasje gestoken. Je hoort onweerstaanbare indierock met een knipoog naar Talking Heads, Raymond Scott, Tame Impala, Goat en Devo. Het moge duidelijk zijn: DVKES is een band die niet voor één gat te vangen is en een nieuwe interessante weg inslaat.

compact disk dummies

compact disk dummies

“Dansbare pop in een weergaloos concert”

wanneer: woensdag 21 juli om 21 uur

Deze Mia-winnaars brengen de ene hitplaat na de andere uit en laten met hun laatste album duidelijk merken over welke finesse ze beschikken. Nummers over een nieuwe, technologische wereld, over liefde, seks, over de roes en al wat waarheid is geworden. Jazzy en vintage stijlen zijn verweven in het gekende universum van de Dummies vol synths, drums en snaren. Wellicht eentje waar nog lang zal worden over nagepraat.

Mooneye

Mooneye

“Mooneye versmelt als geen ander folk, rock en indiepop.”

Wanneer: woensdag 28 juli om 20 uur

Het afgelopen jaar zat de band rond Michiel Libberecht in de studio met de topproducers Pieterjan Maertens (Tamino) en Jo Francken (Het Zesde Metaal…) om een vervolg te breien aan die eerste EP. Een vervolg waarop Mooneye nog meer als de bezwerende gitaarband zal klinken die hij ontegensprekelijk is. De vergelijkingen met Fleet Foxes en Neil Young zullen allicht nog wel even overeind blijven.

Admiral Freebee

Admiral Freebee (solo)

“Classics en nieuw werk van onze Belgische bard”

Wanneer: woensdag 28 juli om 21 uur

Admiral Freebee hoeven we u niet voor te stellen want hij schonk ons tal van klassiekers zoals “Rags ’n run” , “Nothing else to do” en “Oh Darkness”. De gekende sound wordt in de nieuwste plaat even ingeruild voor filmische synths maar zijn melancholische stemgeluid blijft intact. Wij kunnen alvast niet wachten!

Froze

Froze

“Pure, onversneden rap uit Gent.”

Wanneer: dinsdag 10 augustus – 20 uur

Deze jonge Belg heeft alles in huis om een grote meneer te worden. Een rapper met een ijzersterke reputatie, het Nederlands klonk nog nooit zo goed met die heerlijke rasperige Gentse ‘r’. Van de finale van De Nieuwe Lichting, naar het voorprogramma van Wu Tang Clan naar Fabriek Muziek. Vrrree wijs!

Goldband

Goldband

“Alles kapot, maar niet bij ons.”

Wanneer: dinsdag 10 augustus – 21 uur

Goldband brengt muziek voor metsers en kunstenaars, voor influencers en werkmensen. Meteen vanaf hun eerste plaat hadden ze al een culthit te pakken en ook hun volgende EP bleek een schot in de roos. Een stevige set vol bangers die ook de zachte kant die achter het harde leven in de bouw schuilgaat naar voren brengt. Een veelbesproken band die ons gigantisch nieuwsgierig maakt naar hun live optreden. Tromgeroffel…!

Blanks

Blanks

“Intens gelukkig worden van deze youtubester”

Wanneer: woensdag 11 augustus om 20 uur

Denk even aan muziek die je doet glimlachen, doet bewegen en je zorgeloos laat wegdromen. Blanks doet dit zonder moeite en was één van de rising stars uit Nederland van het showcasefestival Eurosonic 2021. Sinds zijn 15e heeft hij een eigen youtubekanaal “Music By Blanks” en daar veroverde hij ondertussen meer dan 1.100.000 abonnees. Zijn passie voor muziek spettert van het podium af en dat valt niet te missen.

Ertebrekers

Ertebrekers

“Een crème van een concert”

Wanneer: woensdag 11 augustus 21 uur

Mellow, funky, laidback met een stevige West-Vlaamse toets. Zet je zelf op cruise control en kom genieten van de zomerse vibes van Flip Kowlier, Jeffrey Jefferson en Peter Lesage. Ertebrekers pakken met plezier Fabriek Muziek in en nemen je mee in hun universum van groovy sounds en zalige crèmes.

Praktische informatie

Waar is Fabriek Muziek?

Fabriek Muziek vindt plaats in de tuin van het Cultuurhuis Scharpoord, Maxim Willemspad 1.

Hoe geraak je er?

Te voet of met de fiets is het festival het best te bereiken. Er is voldoende ruimte rond het evenemententerrein om uw fiets/bromfiets te parkeren.

Het evenement is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein of tram stap je af aan halte Knokke, dan is het nog 10 minuutjes stappen naar het festivalterrein als u de Meerlaan volgt.

Met de auto parkeert u het best op parking Duinenwater aan het station Knokke.

Toegang

Aan de invalswegen(*) kan u uw ticket scannen. Hou de qr-code klaar op uw smartphone of print de ticket uit zodat dit vlot kan verlopen. Indien u de mail kwijt bent met uw ticket, kan u deze opnieuw laten versturen via deze link.

(*) Parking cultuurhuis thv. Meerlaan, Majoor Van Dammestraat thv. Sint-Bernardusschool.

Nadat uw ticket werd gescand, ontvangt u een polsbandje (voor dat échte festivalgevoel). Er is één centrale ingang aan het festivalterrein. Aan deze ingang zal u vriendelijk gevraagd worden tassen, rugzakken te tonen aan de veiligheidsagenten.

Volgende zaken zijn niet toegelaten op Fabriek Muziek: Dranken, glas, spuitbussen, drugs, wapens, voorwerpen met discriminerende en/of provocerende teksten en/of uitingen, slag-, steek-, vuur- of stootwapens of andere voorwerpen die als wapen zouden kunnen worden aangewend, voorwerpen die de veiligheid, gezondheid of welzijn van de bezoekers negatief kunnen beïnvloeden, vuurwerk, fakkels, en eender welk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden beschouwd.

Preventiemaatregelen Covid19 (geldig voor concerten juni)

In juni zijn nog enkele preventiemaatregelen van kracht rond Covid19. Vanaf 12 jaar dienen bezoekers een mondmasker te dragen als ze zich niet op hun zitplaats begeven. Wie zich ziek voelt blijft thuis, tickets worden om deze reden niet gecompenseerd.

De organisatie zorgt ervoor dat de zitplaatsen op voldoende afstand zijn geplaatst en dat drankjes aan de tafel worden gebracht.

Openingstijden

In juni opent Fabriek Muziek om 16.30 uur en sluiten we om 19.30 uur. Het optreden is voorzien om 17 uur.

Voor juli en augustus zijn de openingstijden als volgt: open vanaf 19 uur en sluiting om 23.30 uur. U moet aanwezig zijn voor 21 uur. Optredens zijn er om 20 uur en 21.15 uur. Na de concerten is er rustige sfeermuziek.

Kinderen

Kinderen zijn meer dan welkom op Fabriek Muziek. Kinderen onder 12 jaar krijgen gratis toegang tot het terrein. Op het festivalterrein is er 1 infopunt aan de ingang. Als ouder spreek je best op dit punt af met je kinderen als je ze vrij laat rondlopen op het terrein.

Rolstoelgebruikers

Op het festival zijn geen extra voorzieningen aanwezig. Heeft u specifieke vragen, kan u contact opnemen via openluchtanimatie@knokke-heist.be

Eten en drinken

Zelf eten of drinken meebrengen is niet toegelaten. Uitzonderingen zijn er voor water en babyvoeding.

In juni worden dranken aangeboden in glas.

In juli en augustus worden dranken aangeboden in een herbruikbare beker. De waarborg van de herbruikbare beker is 1 euro maar dit zit reeds verrekend in uw ticket. Het is belangrijk dat u de herbruikbare bekers niet zomaar weggooid omdat dit voor ons als organisator zeer onrespectvol en een hoge kost is. Voor het verlaten van het festivalterrein kan u aan de infostand of aan de bar uw herbruikbare beker inruilen voor 1 euro.

Alcohol

Op Fabriek Muziek schenken wij GEEN alcohol < 18 jaar. Aan de bar en op het festivalterrein wordt hierop streng gecontroleerd. Mensen die jonger zijn dan 18 jaar en betrapt worden op het drinken van alcohol of mensen die ouder zijn dan 18 jaar en en betrapt worden op het doorgeven van alcoholische drank aan iemand van onder de 18, worden door de security van het festivalterrein verwijderd.

Overnachten

Hotels zijn er op kruip-, wandel- of fietsafstand. Een overzicht kan je hier vinden. Boek tijdig je kamer want deze zijn in het hoogseizoen vaak in mei reeds quasi volgeboekt.

Duurzaam festival

Fabriek Muziek streeft ernaar om een duurzaam & toegankelijk festival te zijn en doet nadrukkelijk inspanningen om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. We zoeken hiervoor altijd naar de best passende ecologische of duurzame oplossingen. Op deze manier streven we ieder jaar om 100 % klimaatneutraal te zijn.

Zo proberen we zoveel mogelijk te communiceren op onze sociale media & is het weinige drukwerk allemaal CO2-neutraal, maken we gebruik van herbruikbare cupkeepers i.p.v. de kartonnen bekerhouders, gebruiken we aan alle sanitaire voorzieningen enkel eco-wc-papier, etc.

Verder doen we (achter de schermen) aan gescheiden afvalinzameling en duurzame afvalverwerking. Daarnaast maken wij zoveel mogelijk gebruik van het aanbod van materialen en producten uit onze eigen regio (met lokale leveranciers) en communiceren we zoveel mogelijk digitaal via de website en Facebook.

Beeldopnames

Er worden tijdens het evenement beeld- en/of geluidsopnames gemaakt door (of in opdracht van) artiesten en de organisatie. Met het betreden van het terrein ga je er mee akkoord dat deze beelden gebruikt mogen worden voor promotiedoeleinden door de organisatie, de artiesten en hun partners of sponsors. Kom je in die opnamen voor, dan kun je geen aanspraak maken op enige vergoeding.

Slecht weer

Indien het optreden wordt afgelast door de organisatie, dan verwittigen wij dit via deze website en via de Facebookpagina van het evenement. Tickets worden in dit geval terugbetaald.

Ticketvoorwaarden

Door deze website te bezoeken of te gebruiken, mogelijk via het plaatsen van een bestelling op de site, stemt u in met de voorwaarden van het online verkoopsbeleid, zoals dat hier uiteen wordt gezet. Als u niet instemt met deze voorwaarden, verzoeken wij u deze website niet te bezoeken of te gebruiken.

Uw ticketlink kwijt? Vraag uw tickets opnieuw op via: https://consumer.paylogic.nl/tickets/

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers