HomeZeebruggeZeebrugse HavenDanser vaart op Zeebrugge

Danser vaart op Zeebrugge

Met de regelmatige binnenvaartverbinding verhoogt volgens Danser de interconnectiviteit tussen Zeebrugge, de zeehavens Antwerpen en Rotterdam, North Sea Port en het hinterland. Dat is de conclusie van het gezaghebbende transport e-magazine Flows. Diverse schepen binnen de bestaande Danser-vloot zijn gezien de beperkte afmetingen van de vaarweg, geschikt om op het kanaal Gent-Brugge te worden ingezet.

De operator biedt al hoogfrequente verbindingen van en naar Antwerpen en Rotterdam. Verder worden Noord-Frankrijk en andere watergebonden inlandterminals binnen het achterlandnetwerk van Danser via hub-locaties aangesloten.

Met de nieuwe verbinding konden in een periode van vier weken al 125.000 vrachtwagenkilometers vermeden worden.
 

TEKST: F. Neyts
FOTO: Danser Group

1 REACTIE

  1. Dat is een zeer goede zaak. Samen met de nu vier estuaire containerschepen de Amberes (goed voor het vervoer van 300 TEU of in de volksmond 300 twintigvoet containers), de Tripoli en de Deseo (allebei 400 TEU) én de Polybotes dat nu ook tot containerschip van 200 TEU is omgebouwd, kunnen ze veel vrachtwagens van de weg afhouden en is het vervoer ook milieuvriendelijker.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers