HomeCultuurKijk hier live naar de opening van de duo-tentoonstellling Unknown Masterpieces en...

Kijk hier live naar de opening van de duo-tentoonstellling Unknown Masterpieces en Morowa

Op vrijdag 30 april 2021 om 20 uur vindt in het CC Scharpoord de officiële opening van de duo-tentoonstellling Unknown Masterpieces en Morowa plaats. Om de coronamaatregelen te respecteren vindt de opening niet fysiek maar digitaal plaats via livestream. Na de verwelkoming door cultuurschepen Annie Vandenbussche, stelt fotografe Sylvia Jones met hoedenmaakster Fabienne Delvigne haar expositie Morowa voor. Curatoren Stephane Verheye en Freddy Van Vlaenderen presenteren de 10 fotografen van Unknown Masterpieces. Burgemeester Piet De Groote rondt de ouverture af met een slotwoord.  

Klik hier om alles LIVE mee te maken!

 
Morowa – Sylvia Jones 

Na een succesvolle carrière van 23 jaar als gelauwerd portretfotografe was Sylvia Jones  toe aan een nieuwe uitdaging. Ze besloot zich volledig toe te leggen op haar eigen, persoonlijk werk. Met haar empathisch oog creëert ze een unieke fotografische taal gekenmerkt door sterke composities, een bijzondere finesse en een grote levensvreugde. Je kan als het ware in de ziel van de geportretteerde kijken. De voorbije jaren reisde ze meerdere malen naar Afrika waar haar man Tom D. Jones werkt aan een nieuw project. Ze kreeg er een mateloze bewondering voor donkere vrouwen met hun pikzwarte, bijna fluwelen huid, die niet weg te denken zijn uit de Afrikaanse cultuur. Dit resulteerde in de reeks ‘Morowa’ wat ‘Koningin’ betekent. 

Unknown Masterpieces 

In de editie 2021 brengen curatoren Stephane Verheye en Freddy Van Vlaenderen 10 te ontdekken fototalenten naar buiten. De aangewende beeldcultuur van de verschillende fotografen is daarbij totaal verschillend omdat de beeldmakers aan storytelling doen die duidelijk uiting geeft van een weloverwogen denkproces. Dat moet ons toelaten in deze moeilijke tijden tot introspectie te komen, onze levensloop een andere richting te geven. De bezoeker wordt uitgenodigd zijn eigen waarheid in te vullen, de eventuele desoriëntatie weg te schuiven en een positieve dialoog op te zetten met poëtische schoonheid die de weg baant naar een bevredigd gevoel en een optimistische toekomst. 

Deelnemende fotografen: Bert Daenen, Olympe Tits, Giannina Urmeneta Ottiker, Leen Brands, Anne Verrassel, Charlotte Mariën, Karel Mus, Hannah Moens, Heleen Van Maele, Emilie Bonjé. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers