HomeCultuurGeleide natuurwandeling in het Vlaams natuurreservaat 'de Zwinduinen'

Geleide natuurwandeling in het Vlaams natuurreservaat ‘de Zwinduinen’

Op donderdagnamiddag 1 juli 2021 organiseert Natuurexploratie een geleide natuurwandeling in het Vlaams natuurreservaat De Zwinduinen. Afspraak om 14 uur aan het Oosthoekplein in Knokke-Het Zoute. De trip staat dit keer in het teken de zomerse pracht van dit gevarieerde duingebied.  

De deelnemers maken een unieke tocht dwars door de gevarieerde duinbiotopen van de Zwinduinen. Het gevarieerde duinlandschap van de Zwinduinen met een afwisselende vegetatie van droge en vochtige duingraslanden, duinpoelen, duinbos en duinstruweel bieden de natuurgids een ruime keuze aan organismen om aan het publiek te tonen. 

In de Zwinduinen vinden we zowel droge als vochtige duingraslanden met een typische vegetatie van watermunt, wolfspoot, stijve ogentroost en zeldzaamheden als diverse soorten duizendguldenkruid. Vooral in de buitenduinen treffen we dan die heel droge duingraslanden aan met soorten als geel walstro, muurpeper, akkerhoornbloem en groot duinsterretjesmos. 

Tijdens de doortocht van de Zwinduinen spotten de deelnemers de aanwezige zangvogels en roofvogels en worden ze gewezen op de bloeiende planten en aanwezige insecten, zoals blauwe duinsprinkhaan, basterdzandloopkever, vlinders, zweefvliegen, hommels en libellen. En uiteraard ontmoeten we er ook enkele van de diverse soorten grote grazers, zoals konikpaarden en Schotse hooglanders, die het duingebied helpen beheren en zorgen voor een grotere diversiteit. 

Praktisch: Eigen mondmasker & voorinschrijving uiterlijk vòòr 22 uur de dag vòòr de wandeling via website www.natuurexploratie.be verplicht. Voor niet-leden voorafbetaling deelnameprijs door storting op rekening verplicht (zie info website). Verrekijker en eventueel loep aangeraden. 

Organisatie: Natuurexploratie. 

Gids: Patrick Demaecker – tel. 050/51.91.01 of 0475 407 929 

Deelname: Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin.  Kinderen onder de 12 jaar gratis. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers