15.3 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021

HomeKnokke-HeistHerinrichting kruispunt Natiënlaan/Kalvekeetdijk

Herinrichting kruispunt Natiënlaan/Kalvekeetdijk

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, werkt samen met de gemeente Knokke-Heist en AGSO Knokke-Heist op het kruispunt van de Natiënlaan (N49) met de Kalvekeetdijk.  

Tijdens de eerste fase van de werken werkte de aannemer op de westelijke kant van het kruispunt. Van vrijdag 2 juli tot eind 2021 wordt de oostelijke kant van het kruispunt aangepakt.  

Het kruispunt zelf wordt helemaal omgevormd tot een rotonde. In het midden van de rotonde komt een ondergronds middenplein. Met fietshellingen en trappen kunnen fietsers en voetgangers langs de Natiënlaan en Kalvekeetdijk het middenplein bereiken.  

Verkeersmaatregelen 

  • Ter hoogte van het kruispunt met de Kalvekeetdijk moet het doorgaand verkeer over één versmalde rijstrook in beide richtingen, net zoals nu het geval is.  
  • De westelijke kant van het kruispunt met de Kalvekeetdijk (de kant van AZ Zeno) is opnieuw toegankelijk. Er wordt gewerkt met een rechts-in-rechts-uit principe. Dat betekent dat je de weg enkel kan inrijden komende van Knokke en uitrijden richting A11. 
  • De oostelijke kant van het kruispunt van de Kalvekeetdijk met de Natiënlaan wordt afgesloten tot eind 2021. De wijk tussen Kalvekeetdijk en Natiënlaan is bereikbaar via de Sluisstraat (N376). Aan de toegang naar de Kalvekeetdijk werd een tijdelijke rotonde aangelegd om ervoor te zorgen dat het verkeer vlot kan doorrijden.  
  • Aan de werf komen opvallende gele borden, die de weg wijzen naar de handelszaken in de omgeving. 

Vragen over bereikbaarheid?  

Voor deze werken heeft het Agentschap Wegen en Verkeer een bereikbaarheidsadviseur aangesteld. Je kan bij hem terecht met je vragen over hinder of bereikbaarheid. Contacteer hem via kalvekeetdijk@wegenenverkeer.be .  

Laatste info op de website  

Alle laatste informatie over het project vind je steeds op de website  www.wegenenverkeer.be/kalvekeetdijk. Hier kan je je ook inschrijven op een digitale nieuwsbrief van het Agentschap Wegen en Verkeer. 

Op onderstaande kaart staat de verkeerssituatie op de Natiënlaan (N49) afgebeeld vanaf begin juli 2021. Het verkeer kan in beide richtingen langs de werf rijden op de weghelft waar het verkeer normaal richting A11 rijdt. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers