HomeKnokke-HeistDeelgemeente HeistAutomobilisten rijden zich regelmatig vast tijdens de heraanleg van de Elizabetlaan

Automobilisten rijden zich regelmatig vast tijdens de heraanleg van de Elizabetlaan

Op 11 februari 2021 is de aannemer gestart met de heraanleg van de Elizabetlaan ten zuiden van de tramsporen vanaf de gemeentegrens met Zeebrugge tot en met het kruispunt met de Heistlaan. De rioleringswerken zijn uitgevoerd. De fundering en onderlaag asfalt van de Elizabetlaan is geplaatst op de rijweg vanaf de gemeentegrens tot aan de rotonde. Het voetpad en het fietspad zijn aangelegd. De glijbekisting en onderlaag asfalt van de rotonde en aantakking op de Heistlaan zijn aangelegd en de aannemer is bezig met de uitvoering van het klinkerwerk ter hoogte van de rotonde. De asfalteringswerken zijn nu bezig. Doelstelling is om alle werken uitgevoerd te hebben tegen 30 juni zodat de Elizabetlaan, de rotonde en de Heistlaan op 30 juni kunnen opengesteld worden voor het verkeer.

Toch slagen een aantal bestuurders er in om met hun wagen of vrachtwagen toch de werf op te rijden. Met alle gevolgen. Op de verkeersborden staat alles duidelijk aangegeven. Maar er blijkt vooral veel verwarring bij bestuurders die vanuit Zeebrugge komen.

Voor de heraanleg van de Elizabetlaan ten noorden van de tramsporen tussen de ovonde Heldenplein en het kruispunt met de Krommedijk werd de rijbaan opgebroken. Vanaf het kruispunt met de Krommedijk tot aan de Parkstraat zijn de voetpaden, fietspad, grasdallen voor parkeerplaatsen en onderlaag asfalt rijweg geplaatst. De aannemer is bezig met de realisatie van de aantakking op de Graaf d’Ursellaan. De asfalteringswerken van de toplaag is men aan het aanbrengen. Deze week zou ook dit moeten klaar zijn.

1 REACTIE

  1. Bij het aanleggen van de nieuwe ovonde zijn ook de wissels van de tram verlegd met als gevolg veel geluidshinder wanneer de trams er over rijden. Hopelijk word daar nog iets aan gedaan zodat die hinder verholpen

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers