HomeKnokke-HeistHet strand op met een rolstoel

Het strand op met een rolstoel

Ten behoeve van mindervaliden met een rolstoel of gezinnen met een kinderwagen zijn er op de verschillende vrije stranden van Knokke-Heist in het zomerseizoen houten loopplanken aangelegd tot aan de hoogwaterlijn. Deze passerelles vind je op volgende locaties: 

  • Heist (ter hoogte van het Heldenplein) 
  • Duinbergen (ter hoogte van de Lentelaan) 
  • Albertstrand (ter hoogte van de Zwaluwenlaan) 
  • Knokke (ter hoogte van het Lichttorenplein) 
  • Het Zoute (ter hoogte van het Albertplein) 

Daarnaast vind je ook loopplanken op alle strandconcessies van de badkarhouders.  

Strandrolstoelen

Om ook de laagwaterlijn toegankelijk te maken voor mindervaliden, stelt het gemeentebestuur gratis strandrolstoelen ter beschikking. Deze “strandjutters” zijn speciaal ontworpen om het hellend vlak tussen hoog-en waterlijn op en af te rijden.  Dankzij de lichte constructie en brede wielen kan een begeleider zijn/haar passagier vlot door het zachte zand tot aan de vloedlijn trekken. De rollende ligzetels zijn beschikbaar op het sportstrand van Heist en in de eerstehulpposten ter hoogte van de Zwaluwenlaan en het Lichttorenplein.  

De strandrolstoel wordt gratis uitgeleend in juli en augustus tijdens de openingsuren van de reddingsdienst (van 10u30 tot 18.30 uur) en het sportstrand (10.30 – 18 uur). Het volstaat om je identiteitskaart af te geven. Gezien het beperkte aantal strandrolstoelen is het aangewezen om op voorhand te reserveren.  

Met de strandjutter mag je ook het water in op voorwaarde dat dit gebeurt in een bewaakte zone en bij groene vlag. Bij een gele of rode vlag moet je je eerst aanmelden bij de redders die een ritje door het Noordzeewater niet zullen toestaan als de zee te gevaarlijk is. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers