HomeCultuurHoreca icoon Ignace De Savoye slaapt slecht

Horeca icoon Ignace De Savoye slaapt slecht

Slecht geslapen, Wat een kloten dag gisteren!

Gisteren zoals elke week naar het rusthuis geweest om mijn moeder en tante die daar verblijven te bezoeken en de was op te halen. Zoals gewoonlijk mij op de gebruikelijke ritueel mij aangemeld en temperatuur controle en het invullen voor wie je op bezoek komt. Tot ik aan haar kamer kwam zag ik een papier op haar deur hangen: “OP DEZE KAMER VOLGENDE BESCHERMINGSMATERIALEN GEBRUIKT” Chirurgisch MASKER EN HANDSCHOENEN”

De deur was op slot. Normaal altijd volledig open. Ik ga vragen wat er is gebeurd. Ons moeder is in quarantaine geplaatst in het rusthuis. De kamer is op slot. Haar schuifvenster met een houten balk vergrendeld. Reden: Ze is de avond ervoor om 23 uur op wandel geweest in haar pyjama op straat. Mensen zonder masker hebben haar aangesproken en terug gebracht. Ze heeft al corona gehad en al 2 maal gevaccineerd. Door wat lang aandringen ben ik toch op een veilige manier op haar kamer geweest die muf rook. Ze snapte het niet en was droevig. Ze is aan het dementeren.

Prachtig nieuws van het rusthuis. De quarantaine van mijn moeder is opgegeven. Na een negatieve test.
Heel dankbaar.

Ik ben er niet goed van. Dan kwam het verdik van het overlegcomité. De horeca mag nog niet open. Wat gelul over de terrassen enz. Ik hoor Alexander De Croo zeggen dat hij niet wil dat we groepen van de bevolking tegen elkaar opzetten. Sectoren tegen sectoren, ouderen tegen jongeren enz. Voor het slapen gaan stel ik voor aan mijn vrouw om nog even langs de dijk te wandelen om mijn gedachten te verzetten.

Ik was te razend en te gespannen om te gaan slapen. De late avondwandeling heeft het verergerd. Al dat jeugdige volk op de dijk samentroepen op de dijk en op het strand. Politie probeerde ze wat uit elkaar te halen en reden met zwaaiende lichten de dijk op en neer. Maar de jonge gasten trekken er hun niets van aan. Moet de horeca zich daarom opofferen? Moet mijn moeder daarom opgesloten worden?

Zijn bedenkingen plaatste hij ook op sociale media.

Hierboven kon u een opiniestuk lezen. Zelf schrijven kan natuurlijk ook. Stuur uw opiniestuk naar: redactie@kneistikrant.be

Wat is een opiniestuk?

 • Weerspiegelt de mening van de auteur
 • Subjectief
 • Al dan niet gebaseerd op feiten
 • Vrijheid van meningsuiting (verregaand beschermd, uitzondering: laster en eerroof)
 • Maatschappelijk debat aanzwengelen / sturen

1 REACTIE

 1. Beste Mijnheer de Savoye,

  Het lijkt me inderdaad een overdreven reactie van het rusthuis om uw moeder op te sluiten na haar nachtelijke ommetje. Praat erover met de zorgverleners!
  U kan misschien ook aan de gemeente vragen om de dumortierlaan verkeersvrij te maken, zodat de horeca en commercanten gebruik kunnen maken van de openbare ruimte en terrassen kunnen plaatsen.
  We kijken er naar uit om uwe lekkere tarbot, weliswaar op een veilige manier, nog eens te kunnen proeven.
  Veel moed, en hopelijk tot binnenkort.
  P.

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers