Home Knokke-Heist Deelgemeente Heist Horeca-uitbater moet noodgedwongen zijn garage verkopen

Horeca-uitbater moet noodgedwongen zijn garage verkopen

Noodgedwongen moest onze stadsgenoot en jonge horecaondernemer Marcou Sonny van Café De Bolle vandaag zijn garage bij een immo online zetten om te verkopen: “Ik stel mij garage te koop om het cafe te redden gelieve zoveel mogelijk te delen, kopen is nog beter..”

Hoe langer de coronacrisis blijft duren. Hoe moeilijker het zal worden voor (horeca) ondernemers die nog geen buffer hebben kunnen opbouwen. Vaak moeten ze nog een zware lening torsen van de overname of de gemaakte investering. Caféuitbaters kunnen ook niet terugvallen op take-away om de lopende kosten te dekken en zien vandaag heel veel zwarte sneeuw.

Er werd een nieuw Ministerieel Besluit gepubliceerd. Daarin staat dat er voor de horeca en andere gesloten sectoren voorlopig niets verandert. Dit nieuwe MB geldt tot 1 maart 2021. In de media hebbende bevoegde politici al laten weten dat dit om een technische verlenging gaat, en dat vroegere heropening voor sommige sectoren zeker mogelijk is. Maar of de horeca één van die sectoren is durft vandaag niemand te bevestigen.

De sector wil benadrukken dat het volgende Overlegcomité op 22 januari effectief duidelijkheid moet scheppen voor de horeca. Daarnaast blijft Horeca Vlaanderen aandringen op extra én verhoogde steunmaatregelen voor onze zwaar getroffen sector.

“En de steunmaatregelen die we krijgen, zijn niet voldoende”, zucht Sonny. “Er is in de eerste plaats de hoge huispacht, maar daar komen ook nog verschillende vaste kosten bij. Al maanden steek ik er serieus aan toe. En waarvoor? Een leeg pand … Gelukkig heb ik een goede huisbaas. Zo moest ik al eens een maand geen huur betalen. Toch blijft het enorm frustrerend. We hebben geen enkel perspectief.” Op zijn Facebook profiel staat dan ook te lezen dat hij nachten wakker ligt. Piekeren over de toekomst van z’n zaak en de horeca.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers