Home Cultuur In #6 thee begeleidt Sien je in groep door een theeritueel

In #6 thee begeleidt Sien je in groep door een theeritueel

Kan de rust van deze theeceremonie ons helpen om onze donkere gedachten te bedwingen? Kunnen we via een theeceremonie rouwen om de dingen die we verloren hebben? Tijdens het maken van #6 thee werd Sien geconfronteerd met het verlies van een dierbare vriendin. Ze besloot deze zintuiglijke performance om te vormen tot een rouwritueel voor iedereen die iets of iemand heeft verloren.

Tijdens deze virtuele performance ga je vanuit je eigen stek op zoek naar een theeceremonie voor de toekomst. In kleine groepjes word je live door Sien begeleid tijdens dit zinnenprikkelende ritueel. Voor aanvang wordt gevraagd een aantal ingrediënten en keukengereedschap klaar te zetten. Exacte instructies volgen later via email na het boeken van je ticket. 

Theatermaker Sien Vanmaele combineert theater met koken en eten in zintuiglijke performances. Met de klimaatverandering als belangrijkste drijfveer begon ze in 2019 haar Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld. In deze voorstellingen verweeft ze haar interesse in voeding, de systemen eromheen en de impact ervan op het klimaat. De coronacrisis geeft haar initiatief nog een onverwachte extra lading. 

In de workshops staat telkens een aspect van voeding centraal. Na eerdere edities rondom onder andere fermentatie en zeewier onderzoekt ze voor IDFA de mogelijkheden van thee als potentiële reddingsboei voor een nakende apocalyps. Thee is, op water na, de meest gedronken drank ter wereld, maar de teelt ervan brengt uitdagingen met zich mee omtrent milieu en mens. 

Inschrijven voor de theeceremonie
Op voorhand krijg je losse oolongthee van goede kwaliteit met de post toegestuurd. Schrijf je tussen 15 en 22 februari in, dan kan je het theepakket in het Cultuurcentrum komen afhalen na telefonische afspraak.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers