dinsdag, april 16, 2024
HomeKnokke-HeistInnovatieve Surftecnologie van AllWaves Maakt eerste Golven

Innovatieve Surftecnologie van AllWaves Maakt eerste Golven

Een golf van innovatie overspoelt Knokke-Heist dankzij AllWaves, een 100% Belgische startup. Hun recente ontwikkeling in kunstmatige surfbaden belooft een revolutionaire verandering in de wereld van het surfen.

Belgische Innovatie in Actie In samenwerking met lokale partners en wetenschappelijke instituten heeft AllWaves een technologie ontwikkeld die perfecte golven creëert met aanzienlijk minder elektriciteitsverbruik. Het proefbad, gelegen aan de Natiënlaan, is het toneel waar deze technologie tot leven komt. Vergeleken met conventionele ‘wave-pools’, biedt de AllWaves-methode niet alleen betere golven maar ook een meer natuurlijke surfervaring.

Lokale Ondersteuning en Duurzaamheid De gemeente Knokke-Heist en de Vlaamse overheid hebben dit project aanzienlijk ondersteund, met een investering van 200.000 euro en voortdurende subsidies. De keuze voor Knokke-Heist als locatie voor dit proefproject benadrukt de toewijding van de gemeente aan innovatie en duurzaamheid. Burgemeester Jan Morbee uitte zijn enthousiasme over dit unieke project, dat past binnen de visie van Knokke-Heist als toonaangevende surfgemeente.

Een Visuele en Energieke Transformatie Dankzij de versterking van het elektriciteitsnet door Fluvius, kan het proefbad de benodigde energie voor de golftechnologie aan. Dit project markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van duurzamere recreatieve technologieën.

Klaar voor de Toekomst Deze proefopstelling is niet alleen een mijlpaal voor AllWaves, maar ook een showcase voor bedrijven, investeerders en lokale overheden wereldwijd. Met golven tot een meter hoog en de belofte van verdere ontwikkelingen, staat Knokke-Heist aan de vooravond van een nieuwe golf in surftechnologie.

De samenwerking tussen AllWaves, lokale partners en overheidsinstanties in Knokke-Heist is een sprankelend voorbeeld van hoe innovatie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Dit project belooft niet alleen een impuls voor de lokale economie en recreatie, maar ook een stap voorwaarts in milieuvriendelijke technologieën.