HomeKnokke-HeistJaagpad langs Leopoldkanaal wordt hersteld

Jaagpad langs Leopoldkanaal wordt hersteld

Op maandag 19 april 2021 start De Vlaamse Waterweg nv met herstellingswerken aan het jaagpad langs het Leopoldkanaal in Knokke-Heist. Het comfort voor gebruikers wordt opgevoerd. En alles vlot gaat, zijn de werken klaar tegen eind april 2021. Tijdens de werken wordt het jaagpad afgesloten voor alle verkeer. Gebruikers van het jaagpad kunnen een omleiding volgen. In het najaar worden in de berm naast het jaagpad nieuwe populieren geplant.  

Na de herstellingswerken wordt het jaagpad weer een aangename pendelroute voor zachte weggebruikers. De Vlaamse Waterweg nv pakt in totaal 2,5 kilometer jaagpad aan tussen de Sasstraat (Bistro Côte Belge) en de Zelzatebrug (Dudzelestraat). De kostprijs van de werken bedraagt 245.000 euro. 

Verloop van de werken 

Eerst verwijdert de aannemer het oude asfalt. Na het aanbrengen van de nieuwe onderlaag asfalt, moet de toplaag klaar zijn tegen 30 april 2021. 

Toegankelijkheid tijdens de werken 

Tijdens de werken wordt voor fietsers en voetgangers een plaatselijke omleiding voorzien in overeenstemming met de gemeente. Zij worden via de Sasstraat omgeleid over de drukke Heistlaan naar de Ramskapellestraat, de Jonckheerestraat en de Fonteinestraat naar de Dudzelestraat. Deze route geldt in beide richtingen. De werken zijn weersafhankelijk maar door een goede voorbereiding en een strikte werkplanning voorop te stellen, blijft de uitvoeringstermijn zo beperkt mogelijk. 

3 REACTIES

  1. Had men bij de aanleg van de A11 niet beter voorzien dat men met de fiets langs de Heistlaan kon rijden om zo via Dudzelestraat richting Brugge te fietsen? Nu is men verplicht om altijd via de vaart te fietsen wat in de donker en bij slechte weersomstandigheden zoals storm niet evident is.

  2. Al goed en wel om via de Fonteinestraat naar de Dudzelestraat te rijden. Maar voor zover ik weet is deze weg toch afgesloten?

    • Klopt, de Fonteinestraat loopt dood tegen de A11. Ik herinner me nochtans dat er gezegd was dat er ter hoogte van de Fonteinestraat een tunnel onder de A11 ging komen. En er is ook al geruime tijd sprake om een fietspad aan te leggen naast de A11 tot aan de Dudzelestraat. Van die tunnel of dat fietspad is nog altijd geen spoor.
      Hoe dan ook: de bordjes voor de omleiding zijn reeds geplaatst en deze leiden je dus niet om via de Fonteinestraat maar via de Waterstraat. Je moet als fietser dus helemaal tot in Westkapelle rijden!

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers