zaterdag, mei 25, 2024
HomeKnokke-HeistKFC Heist U15: Kampioenen met een Missie

KFC Heist U15: Kampioenen met een Missie

In een indrukwekkend seizoen waar de jonge talenten van KFC Heist hun kracht toonden, heeft de U15-ploeg het kampioenschap in hun categorie veiliggesteld. Nathalie Deetens, onze correspondente, sprak met de trainer en de kapitein van deze getalenteerde groep, die niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten als een echte “superploeg” opvalt.

Sterke Basis en Lokale Verankering

KFC Heist, met een historie die teruggaat tot de vroege 20ste eeuw, blijft een belangrijke spil in onze gemeenschap. Met een sterke lokale verankering speelt de club een centrale rol in het voetbal in West-Vlaanderen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de twee levendige supportersclubs: “De Strandleeuwen” en “De Zeemeermin,” die elk spel met hartstocht volgen.

Meer dan Voetbal

Bij KFC Heist staat een familiale sfeer centraal waarbij iedereen welkom is. Het clubbeleid is gericht op het bieden van een solide opleiding voor alle spelers, ongeacht geslacht of geaardheid. “Wij geloven in het ontwikkelen van spelvreugde, gekoppeld aan een sterke technische, tactische en fysieke basis,” aldus de trainer van de U15. Dit beleid draagt zichtbaar vruchten af, zoals blijkt uit de prestaties van de jeugdteams.

Brede Betrokkenheid

Met ongeveer 250 jonge voetballers in de jeugdwerking en meerdere teams in verschillende provinciale reeksen, waaronder het 1e elftal A en B en een damesploeg, toont KFC Heist zijn ambitie en toewijding. De groei van de club is een teken van de gezonde en ambitieuze instelling die binnen de vereniging heerst.

Ons gedacht…

De overwinning van de U15 is een bekroning van het harde werk en de toewijding van zowel de spelers als de trainers. Het onderstreept de kracht van een gemeenschap die samenkomt om jeugd te steunen en te vieren, en het laat zien dat KFC Heist meer is dan een voetbalclub; het is een familie.