Home Cultuur Knokke-Heist, een zee van liefde

Knokke-Heist, een zee van liefde

Knokke-Heist, da’s voor velen een coup de cœur. Een vakantieliefde die je telkens opnieuw kan beleven. Omdat liefde in twee richtingen werkt, wil Knokke-Heist ze graag beantwoorden door uit te pakken met Zee van Liefde. Een charmeoffensief dat aftrapt tijdens het weekend van Valentijn (13/02) en twee liefdevolle belevenissen biedt aan de mensen die door haar straten flaneren.

Twee liefdevolle belevenissen
Zowel in Knokke als in Heist heeft de kustgemeente een charmerende belevenis in het verschiet. Zo zal je in het shoppinghart van Knokke tien liefdevolle vitrines kunnen spotten of tien Windows of Love, gemaakt door artiesten met een hart voor KH. In de winkelstraten van Heist zal je op zoek kunnen gaan naar Tiny Love Notes die onderdeel zijn van een leuke stickerzoektocht voor kinderen.

Windows of Love in Knokke
Tien artiesten zullen hun liefde verklaren in woord, beeld, audio en meer, op of achter een vitrine. Uiteenlopende werken met één rode draad: ze zijn gemaakt om je te raken, je te doen lachen, je zo te fascineren dat je niet anders kan dan ze te delen. Net als een lief dat zich van zijn meest romantische kant laat zien, wil Knokke-Heist er alles aan doen om je een glimlach te ontfutselen. Dit door de hulp in te schakelen van volgend artistiek talent:


• John Noseda (dance muziek)
• Louise Mertens (visual art)
• Floor Denil (cartoon)
• Brihang (slam poetry)
• Klassiek Leeft (klassieke muziek)
• Lectrr (cartoon)
• Ruth Van de steene (woordkunst)
• Edwin Menue (culinary art)
• Ensemble Tempus (klassieke muziek)
• Jill Mathieu (woordkunst)

Tiny Love Notes in Heist
In Heist zullen kleine boodschappen vol liefde schuilen in de hoekjes van haar winkelstraten als onderdeel van een leuke stickerzoektocht. Dertig tiny love notes die je samen met je kids kan opsporen aan de hand van een plannetje, waarvan tien gepaard gaan met een symbool dat terug te vinden is op een stickervel. Wanneer je alle tien de stickers op de juiste plek hebt geplakt, zal je de kaart kunnen inruilen voor een kleine beloning in het Toerismekantoor van Knokke-Heist.

Praktisch
Het beloven warme tijden te worden in Knokke-Heist. Houd dus zeker de website en/of de sociale media van de kustgemeente in de gaten voor meer. De campagne zal lopen van 13 februari tot 21 maart. Een papieren routeplan zal je gratis kunnen afhalen op het Toerismekantoor van Knokke-Heist (Zeedijk 660) of op het Heldenplein in Heist. Via onze krant zal je ook een pdfversie van beide routes kunnen downloaden.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers