zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistKnokke-Heist viert Nieuwjaar met Muziek, Inclusiviteit en Gezelligheid

Knokke-Heist viert Nieuwjaar met Muziek, Inclusiviteit en Gezelligheid

Op zondag 14 januari 2024 is het weer tijd voor het jaarlijkse Klink & Drink op het Alfred Verweeplein in Knokke-Heist. Deze populaire nieuwjaarsreceptie, georganiseerd door het gemeentebestuur, staat bekend om zijn gezellige sfeer en inclusieve benadering.

Dit jaar zorgt de Partyband Time Machine voor de muzikale omlijsting. Gedurende twee uur neemt deze band het publiek mee op een muzikale reis door de tijd met hits van de jaren ’60 tot nu. Dit belooft niet alleen een feest voor de oren, maar ook een nostalgische trip door verschillende muziekdecennia.

Een bijzonder aspect van Klink & Drink 2024 is de aandacht voor toegankelijkheid. Burgemeester Jan Morbee zal om 11 uur zijn nieuwjaarsboodschap uitspreken, welke simultaan vertaald wordt door doventolk Carine Van Hulle. Deze stap, een samenwerking met DovenActie Knokke-Heist, benadrukt het inclusieve beleid van het gemeentebestuur. Het doel is om alle inwoners, inclusief degenen met een auditieve beperking, volledig te betrekken bij de festiviteiten.

Klink & Drink is niet alleen een feest voor de inwoners en tweedeverblijvers van Knokke-Heist, maar ook een evenement dat de lokale horeca ondersteunt. Na de officiële receptie, die gratis wordt aangeboden door het gemeentebestuur, kunnen de aanwezigen verder genieten in de nabijgelegen brasserieën en restaurants. Dit draagt bij aan de levendigheid en economische welvaart van de gemeente.

Kortom, Klink & Drink 2024 belooft een hartverwarmend evenement te worden, waar muziek, inclusiviteit, en gemeenschapszin centraal staan. Het is een uitstekende gelegenheid voor iedereen in Knokke-Heist om het nieuwe jaar in te luiden in een sfeer van verbondenheid en feestvreugde.