15.3 C
Knokke-Heist
5 augustus , 2021

HomeSportKnokke Hippique uit de startblokken

Knokke Hippique uit de startblokken

Van 23 juni tot 11 juli is onze gemeente weer het decor van de zesde editie van Knokke Hippique. Het prestigieuze springevenement belooft een sterrenrijke line-up van ’s werelds beste ruiters die hun beste paarden meebrengen om de strijd mee aan te gaan. Zij gaan voor de meest begeerde overwinning: de winnende titel in de CSI5* Rolex Grand Prix.

Dit jaar wordt het evenement georganiseerd in een corona proof mode. Dit betekent dat toeschouwers helaas niet worden toegelaten op de locatie. Het goede nieuws is echter dat het niveau van de sport ongekend hoog zal blijven en iedereen er toch van zal kunnen genieten. Alle actie is te volgen via een live stream op Clipmyhorse en op de Knokke Hippique social media kanalen zullen alle hoogtepunten te zien zijn en een blik achter de schermen worden gegund.

De ruiters die in de eerste week van Knokke Hippique aan de start zullen verschijnen zijn onder andere de leider op de wereldranglijst Daniel Deusser (GER). Regerend Europees Kampioen Martin Fuchs (SUI) en regerend Wereldkampioene Simone Blum (GER) zullen ook van de partij zijn. De enige winnaar van de Rolex Grand Slam of Showjumping tot nu toe, Scott Brash (GBR) zal ook aanwezig zijn, net als Olympisch Kampioen 2012 Steve Guerdat (SUI).

Andere gerenommeerde ruiters die deel uitmaken van de top 30 van de ranglijst zijn McLain Ward (USA), Marlon Zanotelli (BRA), Marcus Ehning (GER), Kevin Staut (FRA), Eric Lamaze (CAN), Maikel van der Vleuten (NED), Max Kühner (AUT), Henrik von Eckermann (SWE), Harrie Smolders (NED),Emanuelle Gaudiano (ITA) en de Amerikaanse supersterren Jessica Springsteen en Laura Kraut. Last but not least zullen de Belgische topruiters genieten van de prestaties van Jos Verlooy, Niels Bruynseels, Pieter Devos, Jérôme Guery, Gregory Wathelet, Zoe Conter en de broers Nicola en Olivier Philippaerts.

Driemaal is scheepsrecht in Knokke met drie weken springen in drie arena’s op alle niveaus. Variërend van de absolute top in de CSI5* tot de CSI3* Top Series, CSI2* Super Cup, CSI1* Prestige League en CSIYH Future Stars.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers