HomeKnokke-HeistKOERSbus maakt reclame voor het WK

KOERSbus maakt reclame voor het WK

Wie koers zegt, zegt Vlaanderen. Maar wie koers zegt, zegt ook een beetje Knokke-Heist. Knokke-Heist telt bijna 1.800 recreatieve wielertoeristen die aangesloten zijn bij 13 verschillende wielerclubs. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we als gemeente graag onze schouders onder het WK Wielrennen zetten.  Sportief en recreatief fietsen past bovendien bij het goede beleven in Knokke-Heist en je kunt het perfect combineren met onze andere troeven zoals kunst, gastronomie en shoppen.

Met de start aan het Casino Knokke en een passage over de dijk en in het centrum van Knokke-Heist krijgt onze badplaats de nodige aandacht in internationale pers en media. Daarna trekken de renners door de open vlaktes, waar de wind vrij spel zal hebben, langs de kanalen, richting het pittoreske Damme. Aankomen doen ze na 43,3 km op ’t Zand in Brugge.

Het wereldkampioenschap tijdrijden vindt plaats van zondag 19 september t/m woensdag 22 september 2021. Er zijn verschillende categorieën vandaar dat het tijdrijden over 4 dagen plaatsvindt. De tijdschema’s heeft de organisatie nog niet bekendgemaakt. Zodra er meer informatie is, zul je dit hier kunnen lezen.

Promobus

Begin dit jaar kocht ‘KOERS. Museum van de Wielersport’ in Roeselare een tweedehands autobus. 

Die is intussen omgebouwd tot een wielermuseum op wielen met binnenin een expo rond het WK Wielrennen in Vlaanderen. Daarmee gaat de ‘KOERSbus’ de baan op. De KOERSbus werd vanochtend voorgesteld in aanwezigheid van Johan Museeuw, de wereldkampioen van 1996, en Peter Farazijn, voormalig profwielrenner en momenteel buschauffeur bij De Lijn. 

De bus doet eerst een paar scholen aan. Daarna trekt de bus en zijn bemanning er op uit voor de Ronde van België. Van zondag 11 juli tot en met woensdag 21 juli gaan zij op zoek naar het WK-verleden van België. De bus zal halt houden in 20 steden en gemeenten met een WK-historiek of -link. Het traject van KOERSbus en de wielerverhalen zullen online te volgen zijn. KOERSbus zal ook te zien zijn tijdens het WK zelf, eind september 2021.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers