zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistL'abbiocco 2.0: van de Knokkestraat naar de Heldentorens - Het succesrecept kreeg...

L’abbiocco 2.0: van de Knokkestraat naar de Heldentorens – Het succesrecept kreeg een upgrade

Van knusse hoek naar torenhoge ambities

Stel je voor: na acht jaar lang te hebben geschitterd in de Knokkestraat, heeft het beroemde eethuis L’abbiocco, met de culinaire rockster Jess Wittevrongel (38) aan het roer, besloten om de boel op te schudden. Niet zomaar een verhuizing, maar een sprong naar de hoogste van de drie legendarische Heldentorens. “Toen deze kans voorbij kwam, moesten we wel even knipperen, maar hey, wie durft, wint, toch?” vertelt Jess met een twinkeling in zijn ogen. De missie? Die goede oude, gemoedelijke vibe meenemen naar de top.

Een vleugje Italië in de lucht

Jess, die de kunst van het koken leerde in de crème de la crème van de Belgische keukens, heeft samen met zijn echtgenote Christy De Graeve (35) en zijn zussen een Italiaans walhalla gecreëerd dat al snel een hit werd. “We waren die plek waar iedereen wilde zijn, maar niet iedereen paste,” grapt Jess. Hun geheim? Een menu dat schreeuwt om gedeeld te worden, want volgens Jess is eten de ultieme ijsbreker.

De sprong wagen

Toen de mogelijkheid zich voordeed om hun pand te verkopen aan een projectontwikkelaar, aarzelden Jess en Christy geen moment. “Het was tijd voor meer ruimte, tijd om onze droom naar een hoger niveau te tillen,” legt Jess uit. De Heldentorens, een project dat evenveel bewondering als controverse oproept, werd hun nieuwe speelterrein. Met meer ruimte, meer couverts en dezelfde focus op ‘sharing dishes’, belooft L’abbiocco 2.0 een feest voor de zintuigen te worden.

Een blik op de toekomst

Jess is ondertussen al helemaal thuis in zijn nieuwe omgeving. “Die Heldentorens? Ik vind ze prachtig. Ze geven Heist een frisse uitstraling.” En met plannen voor een gezellig terras zodra de omgeving is aangepakt, lijkt de toekomst zonnig. “We zijn hier nog lang niet klaar,” lacht Jess, “de beste pizza’s en pasta’s vanop grote hoogte, dat is pas het begin!”