woensdag, mei 22, 2024
HomeKnokke-HeistMAKZ viert 75-jarig jubileum met een bruisend weekend vol activiteiten

MAKZ viert 75-jarig jubileum met een bruisend weekend vol activiteiten

Twee dagen de deur open!

MAKZ, een school met 75 jaar ervaring, viert zijn jubileum met een reeks evenementen die zowel verfrissend als traditioneel zijn. De festiviteiten beginnen op vrijdag 19 april met een opendeurdag bij Campus MAKZ: De Zeeparel in Knokke-Heist, van 15.30 tot 18.30 uur. Vervolgens opent MAKZ zijn deuren wederom op zaterdag 20 april van 14.00 tot 17.00 uur voor een opendeurdag bij miniMAKZ en MAKZ zelf. Bezoekers kunnen kennismaken met de diverse studierichtingen, het onderwijzend personeel en de studenten. Infomomenten per graad zullen ook plaatsvinden, waardoor potentiële studenten en hun ouders een goed beeld krijgen van wat MAKZ te bieden heeft.

MAKZ-run op 20 april

Het hoogtepunt van de zaterdag is de allereerste MAKZ-run, een uniek belevingsevent waarbij de deelnemers door de historische schoolgebouwen en het internaat lopen. Deze run, die start en eindigt op de speelplaats van MAKZ, omvat drie verschillende afstanden: de Minirun (1 km) voor kinderen, de Midirun en Midiwandel (5 km), en de Makzirun en Makziwandel (10 km), die zelfs tot aan ’t Zwin en de zee voert. Na afloop kunnen de deelnemers genieten van een heerlijke pasta en ontvangen ze een medaille, een stuk fruit en een drankje.

Avondfeest met Live optreden + DJ

De vieringen worden afgesloten met een spetterend avondfeest op zaterdag 20 april vanaf 21 uur in feestzaal ’t Verzet. Voor slechts €10 in voorverkoop kunnen bezoekers genieten van een live optreden van de coverband Time Machine, gevolgd door DJ Steiner die de nacht inluidt met energieke beats. Kaarten aan de deur kosten €15, dus voorverkoop wordt aanbevolen om teleurstelling te voorkomen.

MAKZ nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze feestelijke gelegenheden, die een eerbetoon zijn aan 75 jaar onderwijs en gemeenschapsvorming.

Ons gedacht…

Het jubileumweekend van MAKZ belooft een onvergetelijke ervaring te zijn die de rijke geschiedenis van de school viert en tegelijkertijd uitkijkt naar de toekomst. Met activiteiten die zowel jong als oud aanspreken, toont MAKZ dat het, ook na 75 jaar, nog steeds een levendige en dynamische onderwijsinstelling is.