HomeKnokke-HeistNa 60 beschadigde wagens toch vrijgesproken

Na 60 beschadigde wagens toch vrijgesproken

Onze Lokale politie kreeg tussen 2017 en 2019 maar liefst 66 meldingen van beschadigde wagens in Knokke-Heist. Het ging telkens om wagens van toeristen, al dan niet met een buitenlandse nummerplaat, die foutgeparkeerd stonden. 2 jaar later legde een dashcam vast hoe de verdachte vanop zijn elektrische fiets de achterruit van een Roemeens voertuig ingooide. 

De havenarbeider bekende bij de Brugse rechter dat hij verschillende banden had platgestoken met een priem en autoruiten met een metalen voorwerp had ingegooid. Hij deed dat uit frustratie, omdat er heel wat foutparkeerders waren in zijn buurt. Hij meldde dat verschillende keren aan de politie, maar toen die niets ondernam, sloegen zijn stoppen door. 

De man werd op het moment van de feiten door de gerechtspsychiater ontoerekeningsvatbaar verklaard en daarom nu vrijgesproken. Ondertussen werd de man behandeld in een psychiatrische instelling en is hij volgens zijn advocaat weer de oude. Hij moet wel zo’n 2.500 euro aan schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers.

3 REACTIES

 1. Ik vermoed dat er een nulletje is vergeten bij de € 2.500 aan schadevergoeding.
  Dit is allicht het bedrag dat overschiet na alle (+- 60) minnelijke schikkingen.
  Met € 2.500 voor 66 wagens (autoruiten en banden) zal men helaas niet ver komen.
  Ik was bij de (on-)gelukkigen, nochtans legaal geparkeerd naast mijn eigen deur…
  Ben ook geen toerist want met een kenteken van garage te Knokke-Heist.
  Zal een schoonheidsfoutje geweest zijn zeker?

 2. We kennen die verhaaltjes al van “ze zijn weer de oude” om straks opnieuw hun baldadigheden te kunnen botvieren zeker? Met 2500 euro zal je zeker geen zestig beschadigde wagens laten herstellen. Ik denk inderdaad dat hier een berekeningsfoutje ingeslopen is…

 3. Hoe handig toch . Jezelf laten ontoerekeningsvatbaar verklaren om te vermijden in de gevangenis te belanden en nadien jezelf als genezen te verklaren en zo vrijgesproken te worden . Stoppen die doorslaan voor een futiliteit van fout geparkeerd staan en 60 feiten plegen gespreid over anderhalf tot 2 jaar ? Duidelijk een individu met gebrek aan moreel besef die levenslang psychologisch zou moeten opgevolgd worden .

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers