woensdag, mei 22, 2024
HomeKnokke-HeistOnline Fraude in Knokke-Heist: Hotelgasten Getarget via Spoofing Mails

Online Fraude in Knokke-Heist: Hotelgasten Getarget via Spoofing Mails

In Knokke-Heist waarschuwt een lokale hotelier voor een recente golf van online fraude die zich richt op hotelgasten die boekingen maken via Booking.com. Robin Schutler, de eigenaar van het hotel, meldt dat 180 van zijn gasten vorige week dinsdag een misleidende e-mail ontvingen. Deze e-mails, vermomd als officiële communicatie van zowel het hotel als Booking.com, vroegen de gasten om hun creditkaartgegevens opnieuw in te voeren via een verdachte link.

De Fraude Ontmaskerd

De fraude kwam aan het licht toen twee bezorgde klanten op 2 april rond 16:30 uur contact opnamen met het hotel nadat ze deze dubieuze e-mails hadden ontvangen. Schutler legt uit dat deze vorm van online oplichting, bekend als “spoofing”, bedoeld is om nietsvermoedende ontvangers geld afhandig te maken. “De hackers lijken toegang te hebben verkregen tot de klantgegevens via het boekingsplatform, met het enige doel om hen financieel te benadelen,” stelt hij.

Reactie van Booking.com en Beveiligingszorgen

Tot op heden heeft Booking.com nog geen officiële reactie of actieplan gecommuniceerd naar het hotel toe, ondanks het bewijs van de beveiligingslek. De hotelier dringt aan op een betere beveiliging van het platform om toekomstige incidenten te voorkomen.

Advies voor Getroffenen

Voor personen die soortgelijke frauduleuze berichten ontvangen, is het advies duidelijk:

  • Neem geen contact op via de links of telefoonnummers vermeld in de verdachte e-mail.
  • Stuur onmiddellijk een melding naar verdacht@safeonweb.be.
  • Bij financieel verlies, dien een klacht in bij de politie en blokkeer direct je bankkaart om verdere schade te voorkomen.

Ons gedacht… Het is cruciaal voor zowel consumenten als bedrijven om waakzaam te blijven tegenover online bedreigingen en om onmiddellijk actie te ondernemen bij het detecteren van verdachte activiteiten. Tegelijkertijd moeten platforms zoals Booking.com hun verantwoordelijkheid nemen en hun systemen versterken tegen dergelijke inbreuken.